RKP solmi vaaliliiton Kokoomuksen kanssa Hämeenlinnassa

Vaaliliitto tavoittelee Hämeenlinnan selvästi suurimman vaalilistan asemaa

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Hämeen paikallisosasto ja Kokoomuksen Hämeenlinnan Kunnallisjärjestö ovat sopineet vaaliliitosta Hämeenlinnassa. Puolueet lähtevät vaaleihin listalla, jolle kokoomus asettaa 74 ehdokasta ja RKP kaksi.

Kokoomuksen ja RKP:n vaaliliitto tavoittelee Hämeenlinnan suurimman listan asemaa, molempien puolueiden aseman vahvistamista ja yhteensä kahtakymmentä valtuutettua. Viime vaaleissa kokoomuksen oma lista oli Hämeenlinnan suurin.

Vaaliliitto on luonteeltaan tekninen, ja molemmat puolueet mainostavat itsenäisesti omien tunnustensa alla ja tekevät omat kuntavaaliohjelmansa. Puolueet pyrkivät yhteistyöhön myös vaalien jälkeisissä luottamuspaikkaneuvotteluissa.

”On ilahduttavaa, että olemme sopineet vaaliliitosta kokoomuksen kanssa. Meillä on pitkä perinne hyvästä yhteistyöstä, ja tämän vaaliliiton avulla voimme vahvistaa molempien porvarillisten puolueiden asemaa Hämeenlinnassa ja Hämeessä. On myös tärkeää, että äänestäjillä on mahdollisuus äänestää RKP:n ehdokkaita Hämeenlinnassa tulevissa vaaleissa,” toteaa RKP Hämeen varapuheenjohtaja Petteri Kaleva.

”Olemme tyytyväisiä sopimaamme vaaliliittoon”, linjaa Kokoomuksen Hämeenlinnan Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Antti Ahonen. ”Koemme Hämeenlinnan Kokoomuksen piirissä, että RKP:n kanssa olemme keskeisistä talouspoliittista asioista, kuten verotuksen keventämisen tarpeesta samankaltaisilla linjoilla. Puolueilla on omat näkemyksensä ja ohjelmansa, mutta uskon, että vaaliliitto mahdollistaa molempien puolueiden, ja sitä kautta porvarillisten arvojen vahvistamisen Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa. Olen varma, että kokoomuksen ja RKP:n vaaliliitto nousee Hämeenlinnan kaupungin selvästi suurimmaksi vaalilistaksi”, jatkaa Ahonen.

Adlercreutz jatkaa ryhmäjohtajana

Ruotsalainen eduskuntaryhmä on valinnut Anders Adlercreutzin ryhmän puheenjohtajaksi. Adlercreutz on toisen kauden kansanedustaja Kirkkonummelta. Hän on johtanut RKP:n eduskuntaryhmää vuodesta 2019 lähtien.

Lue edellinen artikkeli

Oulun RKP nimesi kuntavaaliehdokkaita

Suomen ruotsalainen kansanpuolue Oulun paikallisosasto nimesi kokouksessaan kolme kuntavaaliehdokastaan. Nimetyt ovat Veronica Helanen, Tanja Nyman sekä Mika Valkealahti.

Lue seuraava artikkeli