Oulun RKP nimesi kuntavaaliehdokkaita

Suomen ruotsalainen kansanpuolue Oulun paikallisosasto nimesi kokouksessaan kolme kuntavaaliehdokastaan. Nimetyt ovat Veronica Helanen, Tanja Nyman sekä Mika Valkealahti.

RKP:llä oli viime kuntavaaleissa seitsemän ehdokasta. Kaikkien eri vaalien tuloksissa näkyy, että RKP:lle löytyy hyvää kannatusta Oulussa. Paikallisosaston puheenjohtajana olen iloinen, että ehdokasasettelu on hyvässä käynnissä ja lisää ehdokkaita on tulossa, sanoo Tanja Nyman

Tuleva kausi tulee olemaan taloudellisesti haasteellinen. Olemme kaikki ehdokkaat yhtä mieltä siitä, että nyt jos koskaan on syytä panostaa nuorten hyvinvointiin. Korona-aika on osaltaan vaikuttanut monen opiskelijan jaksamiseen, kun ei voi tavata ystäviä, käydä kuntosalilla tai viettää mitään sosiaalista elämää. Me nuoret olemme tämän maan tulevaisuuden tekijöitä, siksi meidän hyvinvointiin tulee panostaa, sanoo kaksikymmentävuotias Veronica Helanen

Oulu on opiskelukaupunki. Tänne muuttaa tuhansia opiskelijoita ympäri Suomea. Olen myös itse muuttanut Lappeenrannasta Ouluun vain neljä vuotta sitten. Tulevalla valtuustokaudella tulee varmistaa, että jokaisella nuorella on mahdollisuus matalankynnyksen palveluihin. Monelta nuorelta puuttuu lähiverkostot ja korona-aikana he ovat olleet aivan yksinään, johtuen mm. rajoituksista sekä etäopiskeluista, sanoo Mika Valkealahti. 

RKP solmi vaaliliiton Kokoomuksen kanssa Hämeenlinnassa

Vaaliliitto tavoittelee Hämeenlinnan selvästi suurimman vaalilistan asemaa

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Toimiva kaksikielisyys oltava terveydenhuollon lähtökohtana

Torstain (4.2) Åbo Underrättelser-lehdessä voi lukea, kuinka TYKS: n röntgenosaston puhelinvastaaja ei enää puhu ruotsia. Kansanedustaja ja Folktingetin puheenjohtaja Sandra Bergqvistin (RKP) mielestä lähtökohtana tulisi olla, että palvelu toimii sekä suomeksi että ruotsiksi.

Lue seuraava artikkeli