RKP tähtää vaalivoittoon kuntavaaleissa ennätyslistalla

Suomen ruotsalainen kansanpuolue lähtee kuntavaaleihin ennätyslistalla ja puolueella on ehdokkaita yhteensä 65 kunnassa, joka on suurin osuus Suomen kunnista ikinä. RKP:llä on yhteensä 1387 ehdokasta ja puolueella on ehdokkaita 13 uudessa kunnassa, jossa viime vaaleissa ei ollut RKP:n ehdokkaita. Sen lisäksi ehdokasasettelu ylittää aikaisemmat tasot monella paikkakunnalla, erityisesti useassa suuremmassa kaupungissa uusien kuntien ohella. On kyse historiallisesta kehityssuunnan muuttamisesta, sillä RKP:llä oli viimeksi vuonna 1984 enemmän ehdokkaita verrattuna edellisiin kuntavaaleihin.

Suomen ruotsalaisella kansanpuolueella on tavoitteena tehdä äänimäärän suhteen parhaat kuntavaalit koskaan ja saavuttaa yli 5 prosentin kannatus.

– Olen toiveikas lähtökohtaa ajatellen. Sen lisäksi, että olemme onnistuneet laajentamaan toimintamme uusille toiminta-alueille suomenkielisillä alueilla, olemme myös onnistuneet nimeämään ehdokkaita tavoitteiden mukaisesti, RKP:n puoluesihteeri Fredrik Guseff sanoo.

– Vaikka ehdokasasettelu aina on iso projekti, olemme huomanneet, että RKP:n politiikalle ja puolueen arvoille löytyy aikaisempaa suurempaa kiinnostusta. RKP harjoittaa vastuullista ja ihmisläheistä politiikkaa, emmekä kerää halpoja irtopisteitä. Tätä äänestäjät arvostavat. Tämä näkyy ehdokasasettelussa ja luulemme että se tulee näkymään myös vaalituloksessa, Guseff jatkaa.  

Koronapandemiasta johtuen kuntavaalit jouduttiin siirtämään kesäkuulle ja RKP on jatkanut ehdokasasettelua loppuun asti.

– Alueellisesti voidaan mainita, että Helsinki lähtee kuntavaaleihin täydellä listalla, 127 ehdokasta, mikä on historiallista RKP:ssä. Myös monella muulla paikkakunnalla listat ovat poikkeuksellisen pitkät. Helsingissä ja Espoossa olemme iloisia, että voimme olla yhdistävä porvarillinen liberaali voima, kun RKP:n listalla on sitoutumattomia ehdokkaita sekä Liberaalipuolueesta että Avoimesta puolueesta, Guseff sanoo

– Muissa suurissa kaupungeissa kuten Espoossa, Vantaalla ja Turussa ehdokasmäärä on kasvanut ja nuorten osuus on ennätyksellisen suuri RKP:lle. Sukupuolijakauma on myös paras RKP:n historiassa.

Kunnat, jossa RKP:llä ei ollut ehdokkaita vuoden 2017 vaaleissa ovat: Askola, Enontekiö, Hämeenlinna, Kurikka, Karvia, Kuopio, Kouvola, Laitila, Lieto, Lahti, Nakkila, Pori, Riihimäki, Sastamala.

Lista: RKP:n ehdokkaat vuoden 2021 kuntavaaleissa(pdf)

Turun RKP toimitti lopullisen ehdokaslistansa – ehdokasmäärä ennätyksellisen suuri!

Turun RKP toimitti lopullisen ehdokaslistansa kesän kuntavaaleihin. Ehdokasmäärä on ennätyksellisen suuri, 71 ehdokasta.

Lue edellinen artikkeli

Loviisan RKP täydensi ehdokaslistaansa kahdella ehdokkaalla

Ruotsalaisen kansanpuolueen kunnallisjärjestö Loviisassa täydensi ehdokaslistaansa nimeämällä kaksi uutta ehdokasta. nämä ehdokkaat ovat Thomas Rosenberg ja Jannica Ruusunen.

Lue seuraava artikkeli