Turun RKP toimitti lopullisen ehdokaslistansa – ehdokasmäärä ennätyksellisen suuri!

Turun RKP toimitti lopullisen ehdokaslistansa kesän kuntavaaleihin. Ehdokasmäärä on ennätyksellisen suuri, 71 ehdokasta.

– Meillä on ennätyksellisen suuri määrä ehdokkaita Turussa. Näin monta ehdokasta meillä ei ole ollut koko 2000-luvulla. Olen erittäin tyytyväinen ehdokasmäärään. On hienoa että ehdokkaat haluavat tiedollaan ja taidollaan asettua ehdolle RKP:n listalle ja tehdä osansa liberaalisen Turun ja kaksikielisyyden puolesta, sanoo Turun RKP:n puheenjohtaja Anna-Karin Tötterman.

Varsinais-Suomen RKP asettaa ehdolle 154 ehdokasta

Varsinais-Suomen RKP on toimittanut kuntavaalien lopulliset ehdokaslistansa. Ehdokasluku Varsinais-Suomessa on yhteensä 154, mikä on enemmän kuin vuoden 2017 kuntavaaleissa. RKP:llä on ehdokkaita Turussa, Paraisilla, Kemiönsaarella, Kaarinassa, Salossa, Naantalissa, Raisiossa, Liedossa ja Laitilassa. RKP:lle on suuri menestys saada ehdokkaita ehdolle Liedossa ja Laitilassa, missä puolueella ei ole ennen ollut ehdokkaita. Turun ennätyssuuri ehdokasmäärä, 71 ehdokasta, on historiallista ja osoittaa uskottavuutta RKP:n politiikkaa kohtaan.

Lue edellinen artikkeli

RKP tähtää vaalivoittoon kuntavaaleissa ennätyslistalla

Suomen ruotsalainen kansanpuolue lähtee kuntavaaleihin ennätyslistalla ja puolueella on ehdokkaita yhteensä 65 kunnassa, joka on suurin osuus Suomen kunnista ikinä. RKP:llä on yhteensä 1387 ehdokasta ja puolueella on ehdokkaita 13 uudessa kunnassa, jossa viime vaaleissa ei ollut RKP:n ehdokkaita. Sen lisäksi ehdokasasettelu ylittää aikaisemmat tasot monella paikkakunnalla, erityisesti useassa suuremmassa kaupungissa uusien kuntien ohella. On kyse historiallisesta kehityssuunnan muuttamisesta, sillä RKP:llä oli viimeksi vuonna 1984 enemmän ehdokkaita verrattuna edellisiin kuntavaaleihin.

Lue seuraava artikkeli