RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajisto hakee jatkokautta

RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajisto hakee jatkokautta huhtikuussa järjestettävässä piirikokouksessa. Piirin puheenjohtaja Tomas Björkroth (Parainen) ja varapuheenjohtajat Markus Blomquist (Turku) ja Roger Hakalax (Kemiönsaari) haluavat yhdessä jatkaa tehtävässään.

– Olemme mielestäni onnistuneet kokoamaan yhteen Varsinais-Suomelle tärkeät poliittiset kysymykset. RKP:n piiri on ottanut kantaa esimerkiksi kysymyksiin koskien terveydenhuoltoa, vihreää siirtymää, psykoterapiakoulutusta, biodiversiteettiä ja maahanmuuttoa. Nyt kun uutta puolueohjelmaa työstetään kansallisella tasolla, tuntuu hyvältä, että olemme yhdessä tehneet ”kotiläksyt” ja voimme näin sisällyttää ohjelmaan meille tärkeät aiheet, sanoo piirin puheenjohtaja Tomas Björkroth.

– Lisäksi meillä on edessämme monet vaalit. Eurovaalien ja RKP:n puheenjohtajavaalien ohella, valmistelut vuoden 2025 kunta- ja aluevaaleihin on aloitettu. Meidän tulee luoda alusta niin kunnallisella kuin alueellisella tasolla, jotta eri vaalien ehdokkaat haluavat vierailla Varsinais-Suomessa. Toivottavasti eri vaalien kampanjat tukevat toisiaan ja johtaa aktiiviseen poliittiseen keskusteluun, sekä keskittyy Varsinais-Suomelle tärkeisiin aiheisiin, Björkroth jatkaa.

Piirin puheenjohtajuuden lisäksi, Björkroth toimii Paraisten valtuuston puheenjohtajana, RKP:n ympäristövaliokunnan puheenjohtajana ja puoluehallituksen jäsenenä sekä puolueohjelman ohjausryhmän jäsenenä.

Markus Blomquistilta ja Roger Hakalaxilta löytyy myös poliittista kokemusta.

Blomquist on muun muassa Turun kasvatus- ja opetuslautakunnan ruotsinkielisen jaoston jäsen, Turun RKP:n hallituksen jäsen ja puoluevaltuutettu.

Hakalax taas toimii Kemiönsaaren kunnanvaltuutettuna ja kunnanhallituksen jäsenenä, Kemiönsaaren Veden johtokunnan puheenjohtajana sekä Varsinais-Suomen liiton valtuutettuna.

– Meillä on hieno piiri ja yhdessä voimme tukea aluetta vielä enemmän, sanoo Blomquist.

– Asetun ehdolle voidakseni jatkaa työtäni hyvän yhteistyön puolesta Varsinais-Suomessa, sanoo Roger Hakalax.

RKP Varsinais-Suomi pitää piirikokouksensa Paraisilla 13.4.

RKP julkisti EU-vaaliohjelmansa: ”Yhdessä”

Suomen ruotsalainen kansanpuolue lähtee EU-vaaleihin vahvalla tulevaisuudenuskolla ja tavoitteenaan turvata paikkansa Euroopan parlamentissa. Aktiivisen ja vaikutusvaltaisen RKP-edustuksen pitkän perinteen on jatkuttava Brysselissä. RKP:n äänen tulee kuulua Euroopan parlamentissa myös jatkossa.

Lue edellinen artikkeli

Henrik Wickström pyrkii RKP:n puheenjohtajaksi

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström, 29, asettuu ehdolle RKP:n seuraavaksi puheenjohtajaksi. Wickström ilmoitti asiasta tänään tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Lue seuraava artikkeli