Henrik Wickström pyrkii RKP:n puheenjohtajaksi

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström, 29, asettuu ehdolle RKP:n seuraavaksi puheenjohtajaksi. Wickström ilmoitti asiasta tänään tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

– Viime viikkoina useat ihmiset ovat kysyneet minulta, voinko asettua ehdolle puheenjohtajavaaleissa. Harkittuani asiaa olen päättänyt asettua ehdolle. RKP puolueena on antanut minulle niin paljon. Nyt on minun aikani antaa takaisin puolueelle ja asettua ehdolle puolueen puheenjohtajavaalissa. Haluan antaa panokseni keskusteluun, kun puolueen tulevaisuutta muotoillaan. Haluan antaa sitoutumiseni ja aikani maailman parhaalle kansanliikkeelle, Wickström sanoo.

Wickström on syntynyt, kasvanut ja asuu Inkoossa. Hän on kotoisin maanviljelijäperheestä. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri ja ennen eduskuntaan tuloaan hän työskenteli Suomen yrittäjillä elinkeinoasioiden parissa. 

Wickström on ollut RKP:n varapuheenjohtajana vuodesta 2019 ja Inkoossa kunnanvaltuuston jäsen vuodesta 2013. Vuoden 2023 eduskuntavaaleissa hän sai yli 7300 ääntä, kolmanneksi eniten ääniä SFP:ssä. 

– RKP merkitsee minulle paljon. RKP:ssä teemme yhdessä työtä maan parhaaksi. RKP:ssä toimimme yhdessä. Aina. Meillä on selkeät yhteiset arvot ja haluamme aina toimia tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolesta.Haluan vahvistaa puolueen profiilia liberaalina porvaripuolueena, jolla on vahva sosiaaliliberaali sydän. RKP:llä on tärkeä rooli maan kaksikielisyyden edistämisessä, mutta työtämme tarvitaan myös monilla muilla rintamilla. 

– Haluan, että RKP:stä tulee johtava sivistyspuolue. RKP on aina puolustanut koulun ja kulttuurin merkitystä. Lisäksi haluan RKP:n kehittävän selkeitä ehdotuksia siitä, miten terveydenhuollon haasteet ratkaistaan. Meidän on uskallettava ajatella uudelleen. Panostamme ennaltaehkäisevään hoitoon ja varmistamme, että kaikki suomalaiset saavat oikeaa hoitoa ajoissa omalla äidinkielellään. Palveluja on oltava saatavilla myös maaseudulla. RKP on Suomen vahvin kasvupuolue. Me todistamme, miten saamme Suomen talouden takaisin jaloilleen. Se ei tapahdu pelkillä leikkauksilla, vaan tarvitsemme kasvua. Koko vientirannikko on tässä äärimmäisen tärkeä. Yhdessä on uskallettava keksiä uusia ratkaisuja ihmisten arjen haasteisiin, Wickström sanoo.

Wickström sanoo, että politiikka on polarisoitunut ja nyt vastakkainasettelut vetävät puoleensa. Hänen mukaansa RKP on kantava puolue, eikä RKP:n pitäisi pelata peliä oikeiston ja vasemmiston välillä. Wickström haluaa yhdistää RKP:n sisällä alueet ja nostaa esiin nuoret.

– Meidän on uskallettava olla oma itsemme. Mutta tämä edellyttää, että muutamme tapaa, jolla teemme politiikkaa. Tarvitsemme uusia ideoita, uusia aloitteita ja tarpeeksi näkyviä profiileja. Ainoastaan yhden henkilön ei pitäisi olla näkyvä. Haluan tehdä tilaa uusille ihmisille organisaatiossamme.  Olen tiimipelaaja ja haluan tuntea, että jokaisella on paikkansa RKP:n sisällä käytävässä keskustelussa. En halua, että RKP:stä tulee ylhäältä alaspäin ohjautuva puolue. Koko puolueen hallituksen, piirien ja paikallisosastojen pitäisi olla paljon enemmän mukana poliittisessa työssä. Haluan vahvempaa ohjelmatyötä ja parempaa ulkoista viestintää. Kaikkien Suomessa pitäisi olla tietoisia RKP:n näkemyksistä. Meidän pitäisi olla puolue, joka uskaltaa, Wickström sanoo.

RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajisto hakee jatkokautta

RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajisto hakee jatkokautta huhtikuussa järjestettävässä piirikokouksessa. Piirin puheenjohtaja Tomas Björkroth (Parainen) ja varapuheenjohtajat Markus Blomquist (Turku) ja Roger Hakalax (Kemiönsaari) haluavat yhdessä jatkaa tehtävässään.

Lue edellinen artikkeli

Ramieza Mahdi haluaa RKP:n varapuheenjohtajaksi

Ramieza Mahdi pyrkii Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtajaksi.

Lue seuraava artikkeli