RKP:llä historiallinen ehdokasasettelu eduskuntavaaleissa

Suomen ruotsalainen kansanpuolue tekee historiaa ja lähtee eduskuntavaaleihin ensimmäistä kertaa kaikissa Manner-Suomen vaalipiireissä. RKP:n puoluesihteeri Fredrik Guseff iloitsee siitä, että puolueen pitkäaikainen työ kantaa hedelmää ja että RKP on nyt asettanut myös ennätysmäärän ehdokkaita. RKP lähtee huhtikuun eduskuntavaaleihin 111 ehdokkaalla.

– Olen tyytyväinen, että RKP:n pitkäaikainen työ asemansa vakiinnuttamiseen koko Suomessa kantaa hedelmää. Näemme, että RKP:n politiikalle on suuri kysyntä, kuten useat kyselytutkimukset ovat myös osoittaneet. Nyt voimme todella tarjota vastuullisen porvarillisliberaalin vaihtoehdon, RKP:n puoluesihteeri Fredrik Guseff sanoo tyytyväisenä. 

– Ehdokasjoukko on monipuolinen, ja meillä on erittäin hyvä sukupuolijakauma, 47 prosenttia ehdokkaistamme ovat naisia. Meillä on päteviä ja asiantuntevia ehdokkaita hyvällä maantieteellisellä jakaumalla. Myös näissä vaaleissa RKP tarjoaa suuren määrän nuoria ehdokkaita. Kaikista ehdokkaista 17 prosenttia on alle 30-vuotiaita, Guseff sanoo.

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen tavoite on tehdä äänissä mitattuna kaikkien aikojen paras eduskuntavaalitulos. Tähtäimessä on vähintään 5 prosentin kannatus. Tämä voisi antaa RKP:lle ainakin kaksi lisäpaikkaa.

– Uudellamaalla meidän tulee ottaa takaisin neljännen eduskuntapaikan, ja tutkimusten perusteella myös toinen mandaatti Helsingissä näyttäisi olevan ulottuvilla. Varsinais-Suomessa meillä on erittäin hyvä lista, mutta tiedämme, että marginaalit ovat pienet kun olemme omalla listalla. Meidän on saatava äänestäjät uurnille, jotta Varsinais-Suomen ruotsinkielinen ääni saadaan turvattua. Pohjanmaalla työ neljän paikan turvaamiseksi on käynnissä. Viime vaaleissa olimme ensimmäistä kertaa suurin puolue Vaasan vaalipiirissä. RKP:llä on suuria toiveita myös Yhteispiirille, joka edustaa kaikkia RKP:n perinteisten toiminta-alueiden ulkopuolella olevia vaalipiirejä. Näissä tulemme kasvamaan ja meillä on kaikki mahdollisuudet tehdä historiaa, Guseff sanoo.

RKP Varsinais-Suomi jätti ehdokashakemuksen vaalipiirilautakunnalle

RKP Varsinais-Suomi on maanantaina 20. helmikuuta jättänyt ehdokashakemuksen vaalipiirilautakunnalle. RKP lähtee kevään eduskuntavaaleihin täydellä, 17 ehdokkaan listalla.

Lue edellinen artikkeli

RKP toimitti täyden ehdokaslistan Uudellamaalla

Suomen ruotsalainen kansanpuolue Uudellamaalla toimitti maanantaina 20. helmikuuta vahvan ehdokaslistan. Uudenmaan RKP lähtee vuoden 2023 eduskuntavaaleihin täydellä 37 ehdokkaan listalla. Ehdokkaat tulevat 14 eri kunnasta - 17 miestä ja 20 naista.

Lue seuraava artikkeli