RKP toimitti täyden ehdokaslistan Uudellamaalla

Suomen ruotsalainen kansanpuolue Uudellamaalla toimitti maanantaina 20. helmikuuta vahvan ehdokaslistan. Uudenmaan RKP lähtee vuoden 2023 eduskuntavaaleihin täydellä 37 ehdokkaan listalla. Ehdokkaat tulevat 14 eri kunnasta – 17 miestä ja 20 naista.

– Tuntuu uskomattoman hyvältä katsoa ehdokaslistaa ja olen todella ylpeä. Ehdokkaiden nimeämisessä on ollut paljon töitä. Ehdokasasetteluryhmän hyvä yhteistyö, paikallisosastojen apu sekä virkamiesten ja puolueaktiivien välinen tiimityöskentely on onnistunut hyvin. Vaaleissa ehdokkaiden nimeäminen on ratkaisevaa vaalituloksen kannalta, sanoo RKP:n Uudenmaan piirin puheenjohtaja Hanna Lönnfors. 

Ehdokkaat tulevat 14 eri kunnasta – 17 miestä ja 20 naista – ja ehdokaslista on laaja iän ja taustan suhteen. 

 – Tuntuu hyvältä lähteä vaaleihin tämän ehdokaspaletin kanssa. Ehdokkaat edustavat erilaisia profiileja, jotka täydentävät toisiaan. Meillä on sekä uusia lahjakkuuksia että kokeneempia poliitikkoja, eri-ikäisiä, maantieteellistä laajuutta sekä ammatillista monimuotoisuutta. Luotan siihen, että nämä ehdokkaat saavat aikaan hyvän tuloksen. Uudenmaan RKP uskaltaa sanoa sen ääneen – tavoitteemme on saada neljä edustajaa Uudeltamaalta. Piirin puheenjohtajana toivotan kaikille ehdokkaille voimia ja onnea, Lönnfors päättää. 

Liitteestä löydät kaikki ehdokkaat ja heidän esittelynsä.

RKP:llä historiallinen ehdokasasettelu eduskuntavaaleissa

Suomen ruotsalainen kansanpuolue tekee historiaa ja lähtee eduskuntavaaleihin ensimmäistä kertaa kaikissa Manner-Suomen vaalipiireissä. RKP:n puoluesihteeri Fredrik Guseff iloitsee siitä, että puolueen pitkäaikainen työ kantaa hedelmää ja että RKP on nyt asettanut myös ennätysmäärän ehdokkaita. RKP lähtee huhtikuun eduskuntavaaleihin 111 ehdokkaalla.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Uusi luotsauslaki mahdollistaa erivapauden pienille aluksille – mutta ministeriön asiantuntemuksen taso huolestuttaa

Uuden luotsauslain päätavoitteena on parantaa merenkulun turvallisuutta. Tietyille aluksille on kokonsa puolesta voitu myöntää erivapaus, eli tiettyjen edellytysten täyttyessä alukselle on myönnetty erivapaus velvollisuudesta käyttää luotsia. Kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Sandra Bergqvist (RKP), joka on aktiivisesti tehnyt työtä erivapauden säilyttämisen eteen, on tyytyväinen siihen, että ehdotus sai laajan tuen eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnassa.

Lue seuraava artikkeli