RKP:n Helsingin piiri: Ruotsinkielistä koulutusta ei saa heikentää

Helsinki valmistelee siirtymistä uuteen johtamisjärjestelmään. Uuden johtamisjärjestelmän yhteydessä kaupunginjohtaja Jussi Pajunen on muun muassa ehdottanut, että ruotsinkielisen opetushallinnon tulisi olla osa suomenkielistä hallintoa.

-Emme voi hyväksyä, että Helsinki maamme pääkaupunkina tinkii perinnettämme, jossa koulutuskysymyksillä on jossain määrin kielellinen itsehallinto. Koulutus on Helsingin ja Suomen kaksikielisyyden kannalta keskeisessä asemassa, nyt ja tulevaisuudessa, sanoo Silja Borgarsdóttir Sandelin, Helsingin RKP:n piirin puheenjohtaja.

– Helsinki on menossa väärään suuntaan tämän suhteen. Folktinget, jonka päätehtävänä on toimia Suomessa ruotsin kielen aseman turvaajana, on ehdottanut, että Opetus- ja kulttuuriministeriön pitäisi perustaa yksikkö ruotsinkieliselle koulutukselle. Helsingin pitäisi tehdä samoin omassa hallinnossaan. Näin ollen katsomme, että ruotsinkielinen palveluyksikkö, jota kaupunginhallituksen jäsen Marcus Rantala ajaa, on välttämätön, sanoo Oscar Ohlis, Helsingin RKP:n piirin varapuheenjohtaja.

Lisätietoja: Silja Borgarsdóttir Sandelin, RKP:n Helsingin piirin puheenjohtaja, 050 366 8291

                 Oscar Ohlis, RKP:n Helsingin piirin varapuheenjohtaja, 050 345 8973

Nu börjar ordförandedebatterna!

Kandidaterna i vårens ordförandeval, riksdagsledamot Anders Adlercreutz, riksdagsgruppens ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson och Svensk Ungdoms förbundsordförande Ida Schauman beger sig ut på turné.

Lue edellinen artikkeli

Häpeällistä ettei lasten säilöönottoa vieläkään kielletä

Kansanedustaja Eva Biaudet on tyrmistynyt, ettei sisäministeriö ole vieläkään esittämässä kauan odotettua lapsen säilöönoton kieltoa

Lue seuraava artikkeli