RKP:n puoluekokous perutaan

Koronaviruksen leviämisen vakavasta tilanteesta johtuen Suomen ruotsalainen kansanpuolue (RKP) peruu puoluekokouksensa. RKP:n puoluekokous oli tarkoitus järjestää Vantaalla 15-17.5. Samalla RKP peruu myös puoluevaltuustokokouksensa, joka oli määrä järjestää 4- 5.4.

– Ainoa vastuullinen teko tässä tilanteessa on perua tilaisuudet ja palata asiaan, kun tilanne niin sallii. Ihmisten terveys on oltava ensisijainen asia, toteaa RKP:n puoluesihteeri Fredrik Guseff.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että puoluekokous voidaan järjestää aikaisintaan syyskuussa. Puoluehallitus seuraa tilannetta ja kutsuu puoluekokoukseen kun tilanne niin sallii.

Pohjoismaiset rajaesteet poistettava

Eduskunta keskusteli torstaina rajaesteistä pohjoismaiden välillä. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist totesi avauspuheenvuorossaan, että pohjoismaiset maat ovat 50-luvulta lähtien tehneet työtä kansalaisten paremman yhteistyön ja liikkuvuuden eteen. Kansalaiset ovat kohta 70 vuotta pystyneet liikkumaan pohjoismaissa maasta toiseen ilman passia. Pohjoismaat ovat olleet edelläkävijä.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson korona-viruksesta: Selviämme tästä yhdessä

- Hallitus on tänään päättänyt voimakkaista mutta välttämättömistä toimenpiteistä maamme ja kansalaisten parhaaksi. Koska Suomi nyt on poikkeustilassa Korona-viruksesta johtuen, tulemme ottamaan käyttöön sellaisia työkaluja, jotka osittain rajoittavat sitä arkielämää, johon olemme tottuneet, sanoo RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Lue seuraava artikkeli