Henriksson korona-viruksesta: Selviämme tästä yhdessä

– Hallitus on tänään päättänyt voimakkaista mutta välttämättömistä toimenpiteistä maamme ja kansalaisten parhaaksi. Koska Suomi nyt on poikkeustilassa Korona-viruksesta johtuen, tulemme ottamaan käyttöön sellaisia työkaluja, jotka osittain rajoittavat sitä arkielämää, johon olemme tottuneet, sanoo RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

– Haluan painottaa, että teemme tämän suojellaksemme ikäihmisiä ja muita riskiryhmiin kuuluvia, sekä varmistaaksemme, että yhteiskunta pystyy taistelemaan korona-virusta vastaan parhaalla mahdollisella tavalla.

– Monet yrittäjät ovat joutuneet tilanteen takia ongelmiin, mutta heitä ei tulla jättämään yksin. Hallitus valmistelee parhaillaan lisätalousarviota helpottamaan yrittäjien ahdinkoa. Sen lisäksi valtiovarainministeriö valmistelee 5 miljardin euron pakettia talouden ja työpaikkojen turvaamiseksi. 

Hallitus on tänään todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa korona-virustilanteen vuoksi.

– Tilanne on vakava, mutta me tulemme selviämään siitä. Yhdessä. Olemme monesti itsenäisyytemme aikana selvinneet vaikeista tilanteista ja tulemme selviämään myös nyt. Nyt meidän on pidettävä huolta toisistamme ja osoitettava myötätuntoa, Henriksson sanoo. 

Hallitus on tänään linjannut lisätoimenpiteistä uuden korona-viruksen hoitamiseksi Suomessa. Toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta.

Koko lista toimenpiteistä löytyy täältä: 

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi

 

RKP:n puoluekokous perutaan

Koronaviruksen leviämisen vakavasta tilanteesta johtuen Suomen ruotsalainen kansanpuolue (RKP) peruu puoluekokouksensa. RKP:n puoluekokous oli tarkoitus järjestää Vantaalla 15-17.5. Samalla RKP peruu myös puoluevaltuustokokouksensa, joka oli määrä järjestää 4- 5.4.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Yritysten ahdinko on todellinen – nyt tarvitaan kykyä joustaa

Koronavirus on suuri haaste koko yhteiskunnallemme ja sillä tulee olemaan laajoja vaikutuksia meidän kaikkien arkipäivään. Viruksen eteneminen vaikuttaa myös yrityksiimme: kun kaikkia kehotetaan pysymään kotona ja välttämään lähikontakteja tuotteiden ja palveluiden kysyntä laskee. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutzin mukaan on tärkeää tukea myös yrityksiä koronaviruksen vaikutusten vähentämiseksi. Adlercreutz on tyytyväinen valtiovarainministeri Kulmunin viiden miljardin euron tukipakettiin.

Lue seuraava artikkeli