RKP:n uusimaalaiset kansanedustajat: Loviisa ei saa jäädä ilman junayhteyttä

Liikenne – ja viestintäministeriö ilmoitti eilen, että itäisen suunnan raideyhteyttä Helsingistä jatketaan lentorata-Porvoo-Kouvola-linjauksen pohjalta. Tämä tarkoittaa, että Loviisa jäisi ilman junayhteyttä. RKP:n uusimaalaiset kansanedustajat Anders Adlercreutz ja Veronica Rehn-Kivi ovat pettyneitä päätöksestä.

– Itäisen rantaradan reitti olisi kulkenut Porvoon ja Loviisan kautta Kotkaan ja edelleen Luumäkeen. Junayhteys olisi edesauttanut työmatkaliikennettä ja edistänyt muuttoa alueelle, ja siten edistänyt ja vahvistanut koko alueen elinvoimaa ja infrastruktuuria. Yhteys olisi arvioiden mukaan voinut tuoda jopa 7,2 miljoonaa uutta junamatkalaista. Alueen yritysten toimintaedellytykset olisivat myös huomattavasti parantuneet, Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz sanoo.

RKP:n kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi on samoilla linjoilla ja painottaa hyvien yhteyksien tärkeyttä ilmaston näkökulmasta.

– Toimivat junayhteydet ovat avainasemassa hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä ja ympäristöystävällisten työ- ja vapaa-ajanmatkojen tarjoamisessa. Olen pahoillani loviisalaisten puolesta siitä, että Loviisa nyt näyttäisi jäävän ilman junayhteyttä. Itäinen rantarata olisi yhdistänyt täysin uusia paikkakuntia rautatieverkkoon ja laajentanut työmatka-aluetta pääkaupunkiseudulle merkittävästi. On arvioitu, että koko radan varrella voitaisiin tehdä jopa miljoona työmatkaa vuodessa. Se olisi parantanut mahdollisuutta liikkua joustavasti niin itään kuin länteen rannikkoa pitkin, Rehn-Kivi sanoo.

RKP:n puoluekokous päätti puoleen viidennestä virallisesta piiristä

Kiinnostus RKP:n politiikkaa kohtaan on lisääntynyt merkittävästi viimeisten vuosien aikana. RKP on päättänyt vastata kysyntään ja organisoi nyt puoluetoimintaa perinteisten toimialueidensa ulkopuolella.Viides piiri, RKP:n Yhteispiiri, perustettiin aiemmin tänä vuonna virallisesti ja otetaan nyt mukaan puolueen piiriorganisaatioon. Lauantaina pidetty puoluekokous hyväksyi sääntömuutoksen, jossa puolueen viides piiri nyt saa saman statuksen kuin muilla piireillä.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist: Työ Itäisen rantaradan puolesta jatkuu

Liikenne- ja viestintäministeriö on ilmoittanut, että jatketaan Itäisen suunnan raideyhteyden hankeyhtiöneuvotteluja Lentorata-Porvoo-Kouvola-linjauksen pohjalta. RKP on kannattanut vaihtoehtoa Itäisestä rantaradasta, Porvoon, Loviisan, Kotkan ja Luumäen kautta.

Lue seuraava artikkeli