RKP:n puoluekokous päätti puoleen viidennestä virallisesta piiristä

Kiinnostus RKP:n politiikkaa kohtaan on lisääntynyt merkittävästi viimeisten vuosien aikana. RKP on päättänyt vastata kysyntään ja organisoi nyt puoluetoimintaa perinteisten toimialueidensa ulkopuolella.Viides piiri, RKP:n Yhteispiiri, perustettiin aiemmin tänä vuonna virallisesti ja otetaan nyt mukaan puolueen piiriorganisaatioon. Lauantaina pidetty puoluekokous hyväksyi sääntömuutoksen, jossa puolueen viides piiri nyt saa saman statuksen kuin muilla piireillä.

RKP:n muut piirit ovat Helsinki, Uusimaa, Varsinais-Suomi ja Pohjanmaa. RKP:n Yhteispiiri kattaa kahdeksan vaalipiiriä; Lappi, Oulu, Keski-Suomi, Häme, Pirkanmaa, Satakunta, Kaakkois-Suomi sekä Savo-Karjala.

– RKP:n politiikalle on erittäin suuri kysyntä näiden kaikkien kahdeksan vaalipiirin alueella. Olen hyvin iloinen, että yhä useampi suomenkielinen haluaa liittyä meidän puolueeseemme ja kiinnostus tulevia kuntavaaleja kohtaan vain kasvaa. Toivotan kaikki uudet kuntavaaliehdokkaat tervetulleeksi mukaan, sanoo puolueen puheenjohtaja ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson. 

– Puoluekokous teki tärkeän päätöksen, joka mahdollistaa puolueen toiminnan laajentamisen eri puolille Suomea. Tämä on merkittävä askel. RKP haluaa tarjota puoluetoimintaa nyt koko Suomen alueella. Osoitamme sen nyt myös käytännössä, kun puoluekokous hyväksyi esityksen uudesta Yhteispiiristä, joka kattaa kahdeksan vaalipiiriä, Henriksson sanoo.  

– Olemme erittäin iloisia puoluekokouksen päätöksestä. Yhteispiiri haluaa kasvaa ja olemme nyt osa virallista piiritoimintaa. Piiri tulee panostamaan kuntavaaleihin ja monessa maakunnassa on jo nimitetty ehdokkaita, sanoo RKP Yhteispiirin puheenjohtaja Peter Löfberg, Pirkanmaalta.

– Näissä kaikissa maakunnissa on nyt selkeä tilaus liberaalille vaihtoehdolle. Uusia jäseniä tulee lähes viikoittain ja monessa maakunnassa on paikallisosastoja sekä useita kuntapäättäjiä. Tämä oli mielestäni oikea ajankohta saada piiri viralliseksi, toteaa piirin toiminnanjohtaja Åsa Gustafsson.  

RKP Yhteispiiriä edustaa puoluehallituksessa Peter Löfberg.

Anders Norrback: Kriisiaikoina tarvitaan realismia, ei populismia

RKP:n mielestä tässä hyvin hankalassa ja epävarmassa koronatilanteessa on tärkeää kääntää kaikki kivet työllisyysasteen nostamiseksi, työpaikkojen lisäämiseksi ja talouden vahvistamiseksi.

Lue edellinen artikkeli

RKP:n uusimaalaiset kansanedustajat: Loviisa ei saa jäädä ilman junayhteyttä

Liikenne – ja viestintäministeriö ilmoitti eilen, että itäisen suunnan raideyhteyttä Helsingistä jatketaan lentorata-Porvoo-Kouvola-linjauksen pohjalta. Tämä tarkoittaa, että Loviisa jäisi ilman junayhteyttä. RKP:n uusimaalaiset kansanedustajat Anders Adlercreutz ja Veronica Rehn-Kivi ovat pettyneitä päätöksestä.

Lue seuraava artikkeli