RKP:n valtuustoryhmä Pohjanmaan hyvinvointialueella kokoontui ensimmäistä kertaa

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen vastavalitut edustajat Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuustossa kokoontuivat ensimmäistä kertaa maanantai-iltana. Ryhmä valitsi Patrick Ragnäsin väliaikaiseksi ryhmäpuheenjohtajaksi poliittisten neuvottelujen ajaksi. Väliaikaisiksi varapuheenjohtajiksi valittiin Maria Palm ja Johan Kullas.

– RKP-ryhmä haluaa rakentaa tulevaa hyvinvointialuetta yhteistyön voimalla ja toivomme rakentavia neuvotteluja muiden valtuustoryhmien kanssa. Suurimpana puolueena on muistettava ja otettava huomioon muut pienemmät ryhmittymät, jotta myös he tulevat kuulluksi, ryhmän väliaikainen puheenjohtaja Patrick Ragnäs sanoo

Ryhmä kävi läpineuvotteluprosessia ja aikataulua poliittisia paikkaneuvotteluja ajatellen. Seuraavaksi käydään keskustelua siitä, miten aluehallituksen puheenjohtajiston paikat jaetaan muiden puolueiden kanssa. Eri toimielinten jäsenyydestä ja johtavien tehtävien paikkajaosta käydään myös sisäisesti keskustelua ja neuvotteluja.

Ryhmä tuki yksimielisesti Maria Kinnusen jatkoa hyvinvointialueen johtajana ja  haluaa selvittää, onko lain mukaan mahdollista kutsua hänet johtajaksi ilman julkista hakumenettelyä.

 

RKP tyytyväinen puolueiden väliseen neuvottelutulokseen Länsi-Uudellamaalla

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen RKP:n valtuustoryhmä on tyytyväinen poliittisten luottamustehtävien paikkajakoon. Neuvottelujen perusteella RKP:llä on aluehallituksessa kolme paikkaa, joista yksi on toisen varapuheenjohtajan paikka. Lisäksi puolue saa kansalliskielilautakunnan puheenjohtajuuden. RKP on edustettuna kaikissa lautakunnissa ja jaostoissa. RKP:ta edusti neuvotteluissa vt. toiminnanjohtaja Jenny Vilén ja valtuustoryhmän väliaikainen puheenjohtaja Henrik Wickström.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz jatkaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän johdossa

Kansanedustaja Anders Adlercreutz on valittu jatkamaan ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Eduskuntaryhmä piti järjestäytymiskokouksensa tänään tiistaina, kun eduskunta totesi uusien valtiopäivien alkaneiksi - viimeistä kertaa tällä vaalikaudella.

Lue seuraava artikkeli