Adlercreutz jatkaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän johdossa

Kansanedustaja Anders Adlercreutz on valittu jatkamaan ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Eduskuntaryhmä piti järjestäytymiskokouksensa tänään tiistaina, kun eduskunta totesi uusien valtiopäivien alkaneiksi – viimeistä kertaa tällä vaalikaudella.

– Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta voida johtaa eduskuntaryhmä tuleviin eduskuntavaaleihin. Meillä on intensiivinen vuosi edessämme, sanoo Adlercreutz.

Hänen viestinsä jäljellä olevan hallituskauden osalta on selvä.

– Seuraaviin eduskuntavaaleihin on reilu vuosi aikaa, mutta sitä ennen meillä on tärkeä tehtävä yhdessä saada hallitusohjelma maaliin. Vielä on tärkeitä toimenpiteitä jäljellä, joihin hallitus on sitoutunut. Nämä tulee toteuttaa ilman, että laskemme rimaa. Nopeat voitot eivät saa olla kenenkään prioriteetti. Politiikan tulee olla pitkäjänteistä, sanoo Adlercreutz.

Myös varapuheenjohtajat jatkavat tehtävässään. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfström ja toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Sandra Bergqvist Paraisilta. Sama kolmikko on johtanut Ruotsalaista eduskuntaryhmää vuodesta 2019 lähtien.

Ruotsalaiseen eduskuntaryhmään kuuluu Rkp:n yhdeksän kansanedustajaa sekä Ahvenanmaan kansanedustaja.

 

RKP:n valtuustoryhmä Pohjanmaan hyvinvointialueella kokoontui ensimmäistä kertaa

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen vastavalitut edustajat Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuustossa kokoontuivat ensimmäistä kertaa maanantai-iltana. Ryhmä valitsi Patrick Ragnäsin väliaikaiseksi ryhmäpuheenjohtajaksi poliittisten neuvottelujen ajaksi. Väliaikaisiksi varapuheenjohtajiksi valittiin Maria Palm ja Johan Kullas.

Lue edellinen artikkeli

Biaudet: Ministeri Kurvisen tulisi harkita vakavasti osallistumistaan Pekingin olympialaisiin

– Hallituksen jokaisella jäsenellä on vastuu Suomen ihmisoikeusperustaisesta ulkopolitiikasta. On suuri todennäköisyys, että ministereiden ja poliitikkojen osallistumista Pekingin olympiakisoihin käytetään ihmisoikeusloukkauksista käytävän keskustelun peittämiseksi, sanoo Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustaja Eva Biaudet.

Lue seuraava artikkeli