Ruotsalainen eduskuntaryhmä valitsi uuden pääsihteerin

Otto Andersson on valittu Ruotsalaisen eduskuntaryhmän uudeksi pääsihteeriksi. Andersson työskentelee parhaillaan RKP:n ministeriryhmän ja oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin erityisavustajana.

Uudesta nimityksestään huolimatta Andersson tulee toimimaan ministeriryhmän erityisavustajana hallituskauden loppuun saakka. Eduskuntaryhmä päätti, että pääsihteerin virka hoidetaan siihen asti sijaisuusjärjestelyllä.

– Tehtävään oli monta pätevää hakijaa. Otto Anderssonin pitkä kokemus sekä johtavissa tehtävissä ministeriössä että aiempi kokemus lainsäädäntösihteerinä ja poliittisena neuvonantajana ryhmäkansliassamme johtivat hänen valintaansa. Hän on erittäin lahjakas ja monipuolinen poliittinen osaaja, ryhmänpuheenjohtaja Anders Adlercreutz sanoo. 

Kahdeksan vuoden jälkeen Henrik Stenbäck jättää pääsihteerin tehtävät 1. marraskuuta 2021. Hänelle on myönnetty virkavapaata puoleksi vuodeksi kirjaprojektia varten. Tämän jälkeen hän siirtyy eläkkeelle.

Otto Anderssonin sopimus erityisavustajana päättyy huhtikuussa 2023. Stenbäckin virkavapaan ja hallituskauden lopun välisenä aikana eduskuntaryhmä on nimittänyt ryhmän lainsäädäntösihteeri Hanna Sepän toimimaan vt. pääsihteerinä.

Rehn-Kivi: Terveysturvallisen matkustamisen helpottaminen tärkeää

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta sai eilen valmiiksi mietintönsä muutoksista tartuntatautilakiin. Esitys ehdotti uusia rajoituksia Suomeen matkustaville. Tarkoituksena on ehkäistä ulkomaista alkuperää olevien covid-19-tartuntojen leviämistä Suomessa. Kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi (RKP) on tyytyväinen valiokunnan esitykseen tehdyistä muutoksista, ja korostaa, että rokotuskattavuuden parantuessa matkustusta on helpotettava, mutta että matkustajille on annettava tarkat ohjeistukset, jotta matkustaminen voidaan järjestää terveysturvallisesti.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvistin saaristolaisoppilaita koskeva kirjallinen kysymys voi johtaa lakimuutokseen

Keväällä kansanedustaja Sandra Bergqvist (Rkp) esitti kirjallisen kysymyksen uuden oppivelvollisuuslain majoituskorvauksesta. Majoituskorvauksen myöntämisperusteissa ei oteta huomioon saariston olosuhteita, mikä asettaa saariston oppilaat epätasa-arvoiseen asemaan. Lakimuutos voi olla tarpeen tämän epäkohdan korjaamiseksi. Tämä käy ilmi opetusministeri Saramon vastauksesta kysymykseen.

Lue seuraava artikkeli