Rehn-Kivi: Terveysturvallisen matkustamisen helpottaminen tärkeää

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta sai eilen valmiiksi mietintönsä muutoksista tartuntatautilakiin. Esitys ehdotti uusia rajoituksia Suomeen matkustaville. Tarkoituksena on ehkäistä ulkomaista alkuperää olevien covid-19-tartuntojen leviämistä Suomessa. Kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi (RKP) on tyytyväinen valiokunnan esitykseen tehdyistä muutoksista, ja korostaa, että rokotuskattavuuden parantuessa matkustusta on helpotettava, mutta että matkustajille on annettava tarkat ohjeistukset, jotta matkustaminen voidaan järjestää terveysturvallisesti.

– On hienoa, että voimme helpottaa matkustamista. On kuitenkin tärkeää, että keskitymme tarkastuksiin ja testaamiseen riskimaista saapuvilta, rokottamattomiin tai henkilöihin, jotka eivät ole sairastaneet koronavirusta, Rehn-Kivi sanoo. 

Riskiarviointi Suomessa säilyy ennallaan valiokunnan mietinnön mukaan, ja poistaa samalla vaatimuksen ennakkotestistä, jos on saanut yhden rokoteannoksen. Tällöin vain toinen testi tarvitaan. 

– Matkustajille on annettavat selkeät ohjeet siitä, missä ja milloin toinen testi on otettava tilanteessa, jossa sellainen vaaditaan. Kaikilla on vastuu matkustamisen tekemisestä mahdollisimman terveysturvalliseksi ja Suomeen saapuvilla tai palaavilla on vastuu ottaa tarvittavat testit. Emme voi toistaa viime viikon tapahtumaa palaavien jalkapallofanien kanssa Vaalimaan raja-asemalla, Rehn-Kivi sanoo. 

Lait ovat voimassa 15.10 saakka. 

 

Rehn-Kivi: Työllisyysastetta on nostettava

Eduskunnassa on tänään käyty palautekeskustelu julkisen talouden suunnitelmasta. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuorossa kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi korosti työllisyysasteen parantamista ja talouden kasvua edellytyksinä hyvinvointivaltion toimimiselle.

Lue edellinen artikkeli

Ruotsalainen eduskuntaryhmä valitsi uuden pääsihteerin

Otto Andersson on valittu Ruotsalaisen eduskuntaryhmän uudeksi pääsihteeriksi. Andersson työskentelee parhaillaan RKP:n ministeriryhmän ja oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin erityisavustajana.

Lue seuraava artikkeli