Saamelaiskäräjien jäsen ehdolle kunnallisvaaleihin

Saamelaiskäräjien hallituksen jäsen ja Metsähallituksen saamenkielinen tiedottaja Pentti Pieski asettuu ehdolle kunnallisvaaleissa Helsingin RKP:n listoilla.

Utsjoella syntynyt Pieski johti Helsingin saamelaisyhdistystä (City-Sámit ry) vuosina 2012-2016 ja oli mukana perustamassa Länsi-Pasilan pohjoissaamenkielistä kielipesää ja kolminkertaisti Helsingin saamelaisyhdistyksen jäsenmäärän.

– Tavoitteeni on tehdä työtä saamelaislasten ja -nuorten saamenkielen turvaamiseen eteen. Saamelaisperheet tarvitsevat yhteiskunnan tukea saamenkielisessä varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa. Kolme neljännestä alle 10-vuotiaista asuu saamelaisten kotiseutualueen ulkopuolella, merkittävä osa pääkaupunkiseudulla, jonka saamelaistoimintoja Helsinki johtaa. Nyt on viimeinen hetki turvata heidän mahdollisuutensa saamen kielen oppimiseen ja vahvaan kulttuuri-identiteettiin, Pieski sanoo.

Vuosina 2009-2010 Pieski toimi Utsjoen kunnanvaltuuston varajäsenenä ja sivistyslautakunnan jäsenenä saamelaislistalta. Hän ei ole aiemmin ollut kiinnostunut Suomen poliittisista puolueista.

– Seurattuani RKP:n toimintaa varsinkin saamelaisasioissa koen sen lähimpänä omia arvojani ja siksi päätin lähteä ehdolle saamelaisille hyvän yhteistyökumppanin, monikulttuurisuutta ja -kielisyyttä sekä vähemmistön asiaa ajavan RKP:n listalle.

SFP i S:t Karins nominerade sex kommunalvalskandidater

Svenska folkpartiet i S:t Karins nominerade sex kandidater vid sitt styrelsemöte den 20.2.2017

Lue edellinen artikkeli

RKP haluaa uuden elimen kaupungin kiinteistöhuoltoa varten

Porvoon RKP haluaa uudistaa kaupungin kiinteistöhuollon poliittista ohjausta. Valtuustoryhmä on jättänyt asiasta valtuustoaloitteen

Lue seuraava artikkeli