Satovahingot vaativat poikkeuksellisia toimenpiteitä

Kylmän ja sateisen sään takia tämän vuoden satoennusteet näyttävät odotettua huonommilta. Korjaamatta jäävän sadon rahallinen arvo on varovaisimpienkin arvioiden mukaan ainakin 150-200 miljoonaa euroa.

Kansanedustaja Mats Nylund ja europarlamentaarikko Nils Torvalds ovat tilanteesta huolissaan ja vaativat hallitukselta poikkeuksellisia toimenpiteitä parantaakseen maatilojen taloudellista ahdinkoa.

– Maanviljelijät kamppailevat kannattavuutensa kanssa monen taloudellisesti vaikean vuoden jälkeen. Osa pelloista jäänee vaikean syksyn takia puimatta, ja hallituksen tulisikin olla valmiudessa toimia nopeasti ja järeästi, sanoo Nylund.

EU:n maatalousministerit kokoontuvat ministerineuvoston kokoukseen Luxembourgissa ensi maanantaina.

– Edellytämme että maa- ja metsätalousministeri Leppä tuo kokouksessa esille Suomen poikkeuksellisen tilanteen ja vaatii EU:ta auttamaan meitä kriisistä, sanoo Torvalds.

– Jotta meillä tulevaisuudessakin on kotimaista ruuantuotantoa, meidän tulee parantaa maanviljelyn tuottavuutta. Tämä tehdään mm parantamalla viljelijöiden asemaa elintarvikeketjussa, sanovat Nylund ja Torvalds.

Henriksson edistää suomalaisten opiskelijoiden mahdollisuuksia Ruotsissa

Viime keväästä suomalaisten opiskelijoiden on ollut vaikeampi saada opiskelupaikkaa ruotsalaisissa yliopistoissa ja korkeakouluissa. Tämä johtuu Yliopisto- ja korkeakouluneuvoston tekemistä muutoksista siihen, miten todistuksia vertaillaan.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Turvallisuuspoliittinen tilanne edellyttää NATO-jäsenyyttä

RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvaldsin mukaan Suomen ja Euroopan turvallisuuspoliittisessa ympäristössä tapahtuu nyt suuria muutoksia. Hänen mukaansa kyllä tai ei -termeihin perustuva keskustelu NATOsta on vanhentunut.

Lue seuraava artikkeli