Selkeä ei totuuden jälkeiselle yhteiskunnalle

Suomessa meidän on sanottava selkeästi ei totuuden jälkeiselle yhteiskunnalle. Poliittisiin mannerlaattoihin kohdistuu populismin ja nationalismin painetta eri puolilla maailmaa.

– Tämän vuoksi meidän on uskallettava nousta puolustamaan ihmisoikeuksia ja oikeusvaltiota.

Näin totesi RKP:n puoluejohtaja Anna-Maja Henriksson valtiopäivien avauskeskustelussa keskiviikkona. Ruotsalainen eduskuntaryhmä tukee hallituksen pyrkimystä luoda lisää työpaikkoja.

– Työelämää on muutoinkin uudistettava, jotta yhä useammille saataisiin töitä, varsinkin nuorille. Hyvä signaali yhteiskunnallisen ilmaston parantamiseksi olisi perhevapaiden uudistaminen. Meidän ryhmämme ja useimmat oppositiopuolueet ovat valmiita lähtemään mukaan – mitä hallitus oikein odottaa?

– Hallituksen on myös korkea aika lyödä kaikki kortit pöytään sote-uudistuksen osalta nyt, eikä pala palalta. Kuntien ja meidän kaikkien pitää saada tietää, mitä valinnanvapaus tuo tullessaan.

Tingsrättsreformen skadar finländarnas rättssäkerhet

Riksdagsledamot Thomas Blomqvist är orolig för de svenskspråkiga finländarnas rättssäkerhet i de regioner där minister Lindström vill stänga tingsrätter, kanslier eller sammanträdesplatser.

Lue edellinen artikkeli

Pohjoismaiden aika on nyt

RKP on pitkään pitänyt Pohjoismaita luonnollisena lähtökohtana Suomen kansainväliselle politiikalle. Pohjoismaiden välinen yhteistyö on globaalisti esimerkillistä ja rakentuu niin maiden, itsemääräämisalueiden kuin kansalaistenkin väliselle luottamukselle

Lue seuraava artikkeli