Seuraavan hallituksen on kyettävä yhteistyöhön sisäisten riitojen sijaan

Anna-Maja Henriksson

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson totesi tänään vappupuheessaan Pietarsaaressa, että RKP haluaa tehdä vastuullista politiikkaa ja haluaa olla mukana hallituksessa, jossa vallitsee luottamus hallituskumppaneiden välillä ja jossa hallituspuolueet ovat sitoutuneet hallitusohjelman toteuttamiseen koko hallituskauden ajaksi.

– RKP:lle keskeisiä kysymyksiä ovat Suomen avoimuus ja kansainvälisyys, maamme kaksikielisyys, yrittäjämyönteisyys, ihmisten yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja hyvinvointiyhteiskuntamme kehittäminen kestävän talouden pohjalta. On selvää, että meidän on vielä keskusteltava talous- ja finanssipolitiikkaan liittyvistä kysymyksistä. RKP haluaa menestyvän Suomen. Suomen, jossa annetaan kaikkien kukkien kukkia, Henriksson sanoi.

Kevät on ollut ja tulee olemaan tapahtumarikas. Hallitustunnustelija Rinne ilmoitti tänään, vastaanotettuaan kaikkien eduskuntapuolueiden vastaukset, että perjantaina aloitetaan lisäkeskustelut, jotta puolueiden kantoja Eurooppa-, ilmasto ja talouspolitiikassa saadaan selvennettyä.

– RKP:llä on selvät kannat näihin kysymyksiin ja odotan positiivisin mielin tulevia keskusteluja taloudesta, EU-politiikasta sekä ilmastosta, Henriksson sanoi.

Politiikassa on kyse yhteiskunnan rakentamisesta, arvoista sekä kyvystä kompromissien ja ratkaisujen löytämiseen.

– Riitelyn ja sisäisten konfliktien sijaan tarvitaan nyt yhteistyötä. Hallitusohjelman on oltava puun vankka juuri, joka mahdollistaa vahvan hallituksen, joka auttaa Suomea kukoistamaan, Henriksson sanoi.

– Haluan toivottaa Antti Rinteelle rentouttavaa vappua ja vapunpäivää. Tarvitsemme nyt kaikki hengähdystauon ja tulevat päivät edellyttävät kaikilta vastaan tulemista, jotta voidaan löytää yhteinen sävel. Mikään puolue ei tule saamaan kaikkea, jota tahtoo. Suomalaiset ansaitsevat sen, että yhteistyökyky ja kompromissitahto nostetaan pöydälle, jotta pääsemme eteenpäin, Henriksson sanoi.

RKP vastasi Rinteen kysymyksiin

RKP julkaisi tänään kokonaisuudessaan vastauksensa hallitustunnustelija Antti Rinteen kysymyksiin. Ruotsalainen eduskuntaryhmä päätti vastauksista maanantaina 29. huhtikuuta.

Lue edellinen artikkeli

RKP:n ääni tarvitaan Brysselissä

RKP julkisti EU-vaaliohjelmansa Euroopan Unioni on maailman parhaiten onnistunut rauhanhanke. Rauhan merkitys on yhtä suuri tänään kuin EU:ta muodostettaessa. RKP:n mielestä Suomen tulisi olla proaktiivinen ja rakentava toimija EU:ssa.

Lue seuraava artikkeli