SFP i Egentliga Finland till val på egen lista

Svenska folkpartiet i Egentliga Finlands kretsstyrelse beslöt på onsdag att gå till val på egen lista i riksdagsvalet våren 2019.

Detta är första gången sedan år 2003 som SFP inte har ingått ett valförbund i valkretsen.

– Vi förde länge diskussioner om olika tillvägagångssätt, men konstaterar nu att det är en egen lista med 17 kandidater som gäller i valet. Att gå till val med egen lista ger oss en möjlighet att öka aktiviteten på fältet, bredda vår profil och lyfta fram nya politiker i vårt landskap, säger kretsordförande Regina Koskinen.

Kretsen har under det senaste året fört diskussioner med olika partier om ett eventuellt valförbund, men har inte kunnat nå en tillfredsställande överenskommelse.

– Vi vet att marginalerna historiskt varit små för säkrandet av ett mandat på egen lista, men samtidigt har SFP haft en uppåtgående trend nationellt som nu också ska fortsätta i Egentliga Finland. Vi vet att befolkningen har ökat i landskapet och med fler kandidater kan vi klara av att konkurrera om nya väljare och utnyttja den samlade potentialen. Tillsammans ska vi säkra det åboländska mandatet, slår Koskinen fast.

Torvalds: EU:n on reagoitava Orbanin ylilyönteihin

Euroopan parlamentti äänestää Strasbourgin täysistunnossa keskiviikkona päätöslauselmasta, joka ehdottaa toimenpiteitä Unkarin menettelyä vastaan.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: EU:n menestyksen resepti on yksimielisyys ja solidaarisuus

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker piti keskiviikkoaamuna viimeisen State of the Union-puheensa ennen EU-vaaleja 2019.

Lue seuraava artikkeli