Torvalds: EU:n on reagoitava Orbanin ylilyönteihin

Euroopan parlamentti äänestää Strasbourgin täysistunnossa keskiviikkona päätöslauselmasta, joka ehdottaa toimenpiteitä Unkarin menettelyä vastaan.

Päätöslauselma on reaktio perusoikeuksien- ja vapauksien rajoituksiin, jotka Unkari on pääministeri Viktor Orbánin johdolla asettanut voimaan. Päätöslauselman kohteena on muun muassa Unkarin sananvapauden rajoittava lainsäädäntö, huolet tuomioistuimen riippumattomuudesta ja korruptio-ongelmat. Mikäli päätöslauselma hyväksytään, jäsenmaat voivat neuvostossa päättää, että osa Unkarille kuuluvista oikeuksista, kuten äänioikeus neuvostossa, pidätetään väliaikaisesti.

Unkarin pääministeri Orbánin puolue, Fidesz, kuuluu Euroopan parlamentissa konservatiiviseen EPP-ryhmään, kuten myös Kokoomus. Europarlamentaarikko Nils Torvaldsin (RKP/ALDE) mielestä EPP:n jäsenpuolueilla on tällä hetkellä erityinen vastuu siitä, että Orbánille välitettävä viesti on selkeä:

– EPP:n ja Kokoomuksen on nyt näytettävä missä he seisovat. Toivon, että he edelleen uskaltavat puolustaa yhteisiä arvojamme puoluekaverin suojelemisen sijaan. Loppujen lopuksi on myös pohdittava sitä, onko Kokoomuksen paikka samassa puolueryhmässä niin selkeästi epädemokraattisen johtajan kuin Orbánin kanssa, toteaa Torvalds.

– Euroopan unioni on rakennettu yhteisille arvoille, joita meidän pitää uskaltaa puolustaa. Lehdistönvapaus ja riippumaton oikeusjärjestelmä ovat unionin perusarvoja. Orbán on aikaisemmin puheissaan sanonut, että hän haluaa nähdä lopun liberaalidemokratialle. Meidän on reagoitavaa tähän vahvasti . Solidaarisuus koskee kuitenkin meitä kaikkia ja ne, jotka rikkovat yhteisiä pelisääntöjä joutuvat myös kantamaan seuraukset siitä, sanoo Torvalds.

Henriksson: Pohjanmaan mitta on täynnä

Pohjanmaalla valmistaudumme tekemään loistavat eduskuntavaalit. On ilmiselvää, että ihmiset kaikkialla Pohjanmaalla ovat saaneet tarpeekseen hallituksen laiminlyönneistä.

Lue edellinen artikkeli

SFP i Egentliga Finland till val på egen lista

Svenska folkpartiet i Egentliga Finlands kretsstyrelse beslöt på onsdag att gå till val på egen lista i riksdagsvalet våren 2019.

Lue seuraava artikkeli