SFP i Helsingfors: Cecilia Ehrnrooth ställer upp för omval

Nuvarande kretsordförande i Helsingfors Cecilia Ehrnrooth ställer upp för omval till kretsordförandeposten för SFP i Helsingfors. Hon har lett Helsingfors krets sedan 2016.

– Som det nu ser ut har vi tre val framför oss under det närmaste året, av vilka landskapsvalet är redan i oktober. Det finn ännu många öppna frågor gällande landskapsreformen och dessa vill jag vara med och påverka tillsammans med kretsstyrelsen. Hur den svenska social- och hälsovården ska ordnas, hur närservice ska tryggas för helsingforsare och hur de olika regionerna inom hela landskapet ska vara representerade är några av de viktiga frågor vi ska lyfta fram, säger Cecilia Ehrnrooth.

Hon ser ett arbetsdrygt men avgörande år framför sig där kretsen har en viktig roll i att vara med och forma det nya landskapet.

– Vi har ett brådskande år framför oss och jag ser fram emot att fortsätta samarbeta i kretsen och mellan kretsar kring de frågor som är viktiga för oss helsingforsare. Att se till att vi finns representerade där det fattas beslut är det som vi ska jobba hårt för både före och efter valen, tillägger Cecilia.

SFP i Helsingfors håller sitt kretsmöte den 21 april då nya kretsstyrelsen väljs.

 

RKP jakaa kuntajohtajien huolen sote-uudistuksesta

Vaarana on, että veronmaksajien omaisuutta myydään, jolloin yhteiskunta menettää mahdollisuuden ohjata hoitotarjontaa.

Lue edellinen artikkeli

Löfström kysyy miksi Suomen kunniakonsuli Barcelonassa sanottiin irti

On hyvin merkillistä, että demokraattisen eurooppalaisen valtion hallitus vaatii, että toinen EU-valtio irtisanoo pitkäaikaisen kunniakonsulinsa vaan siksi, että tämä on lounastanut vaaleilla valitun poliitikon kanssa.

Lue seuraava artikkeli