RKP jakaa kuntajohtajien huolen sote-uudistuksesta

Vaarana on, että veronmaksajien omaisuutta myydään, jolloin yhteiskunta menettää mahdollisuuden ohjata hoitotarjontaa.

Svenska Yle raportoi torstaina, että kunnanjohtajat kaksikielisissiä kunnissa ovat huolissaan sote-uudistuksen merkityksestä heille. RKP:n puoluehallitus keskusteli asiasta kokouksessaan torstaiaamuna.

– Ruotsalainen kansanpuolue on tutustunut kunnanjohtajien huoleen sote-uudistuksesta ja me jaamme heidän huolen, RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson sanoo.

On muun muassa epäselvää mitä tulee tapahtumaan sosiaali- ja terveydenhuollossa käytetyille kiinteistöille.

– Vaarana on, että veronmaksajien omaisuutta myydään, jolloin yhteiskunta menettää mahdollisuuden ohjata hoitotarjontaa. Tämä vaikutusmahdollisuus siirtyy yksityiselle hoitoalalle, puoluehallitus toteaa.

– RKP:n mielestä valinnanvapaus sosiaali- ja terveyspalveluissa on tervetullutta, mutta se tulee tapahtua hallitulla tavalla.

Kunnanjohtajien voimakas signaali siitä, että oman kunnan ääni ei tule kuulumaan maakunnissa on ymmärrettävä, erityisesti kun on kyse Uudenmaan maakunnasta, puoluehallitus toteaa. Maan suurin, 1,6 miljoonan asukkaan, maakunta on valtavan demokraattisen vajeen edessä.

Puoluejohtaja Henriksson korostaa, että isoa sote-uudistusta ei pidä kiirehtiä läpi.

– Näin ison uudistuksen on saatava riittävästi aikaa eduskunnassa. Potilaille on tärkeämpää että sote-uudistus tehdään kunnolla, kun se että hallituspuolueiden arvovalta säilytetään. On oltava valmius siirtää maakuntavaaleja lokakuusta ensi vuoden huhtikuuhun eduskuntavaalien yhteyteen, mikäli eduskuntakäsittely sen vaatii, Henriksson sanoo.

Mia Heijnsbroek-Wirén haluaa jatkaa RKP:n Uudenmaan piirin johdossa

Nyt on löydettävä parhaat ehdokkaat jotka voivat työskennellä hyvän ruotsinkielisen hoidon puolesta Uudellamaalla, Heijnsbroek-Wirén sanoo.

Lue edellinen artikkeli

SFP i Helsingfors: Cecilia Ehrnrooth ställer upp för omval

Nuvarande kretsordförande i Helsingfors Cecilia Ehrnrooth ställer upp för omval till kretsordförandeposten för SFP i Helsingfors. Hon har lett Helsingfors krets sedan 2016.

Lue seuraava artikkeli