SFP-riksdagsledamöter nöjda: Viexpo får mer resurser

Lobbandet för det österbottniska exportandelslaget Viexpo bar frukt. 200 000 euro i ”julklappspengar”.

Riksdagen ger mer pengar till det österbottniska exportandelslaget Viexpo. Andelslaget beviljades 200 000 euro statliga pengar i budgetförhandlingarna i riksdagens finansutskott.

− Vårt lobbande för Viexpo har burit frukt, det är väldigt glädjande, säger SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson.

Tilläggsfinansiering för Viexpo fanns med i SFP:s skuggbudget. De österbottniska riksdagsledamöterna över partigränserna lämnade in en budgetmotion om tilläggsfinansiering för Viexpo. Andelslaget arbetar för att små och medelstora företag i Österbotten ska få hjälp och stöd med sin exportverksamhet.

− Alla åtgärder som är ägnade att främja exporten är livsviktiga för Finland. Viexpo gör ett utmärkt arbete på Finlands exportkust, säger riksdagsledamot Joakim Strand (SFP).

Strand är glad över att i riksdagens finansutskott för tredje året i rad ha kunnat bidra till att finansieringen fixas.

Mats Nylund sitter som ordinarie medlem i finansutskottet och han är tacksam över att det har gått vägen med att övertyga de övriga medlemmarna. I samband med budgetbehandlingen i riksdagen brukar det finnas utrymme för justeringar eller ”julklappspengar”.

− Då exporten drar är det livsnödvändigt att små och medelstora företag får sakkunnigt bistånd, säger Mats Nylund.

Henriksson: Otroligt att Finskhetsförbundet får pengar men inte Folktinget

Suomalaisuuden liitto som hätskt kämpar mot svenskan ska få statliga tilläggsresurser medan Folktinget som kämpar för att svenskan ska fungera i samhället kammar noll.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Kielikokeilu on askel väärään suuntaan

On erityisen ikävää, että hallitus vie tämän heikennyksen läpi juuri nyt. Tämä on osoitus hallituksen välinpitämättömyydestä huolehtia maamme kaksikielisyydestä.

Lue seuraava artikkeli