Silja Borgarsdóttir Sandelin kandiderar

SFP i Helsingfors har idag nominerat Silja Borgarsdóttir Sandelin (29) till riksdagskandidat.

”Diskussionen om den jämlika äktenskapslagstiftningen har visat att en del av riksdagen verkar leva kvar i forntiden. Som riksdagsledamot skulle jag vilja se framåt och utveckla landet. För mig är det en självklarhet att också samkönade par ska ha rätt att gifta sig och bilda familj”, säger Silja som fungerar som viceordförande för SFP i Helsingfors. Hon har tidigare ställt upp i EU-, riksdags- samt kommunalval. I riksdagskampanjen vill hon lyfta upp frågor om fred och säkerhet, miljö och energipolitik samt individens fri- och rättigheter.

”Säkerhet och trygghet innebär både politisk stabilitet och fred, liksom säkerhet i vardagen. För att uppnå det, måste vi arbeta för individens frihet och rättskydd, jämställdhet och respekt. Det centrala i fredsarbete är inte enbart den militära stommen. En stor vikt ska läggas vid att ha ekonomisk stabilitet och tätt samt fungerande ekonomiskt, kulturellt och politiskt samarbete som respekterar gemensamma spelregler”, säger Silja.

”Jag ser miljöfrågan som Finlands viktigaste på lång sikt. Hållbara miljöbeslut bestämmer förutsättningarna för hela vår – och framtida generationers – tillvaro. Finland måste förbättra sin energieffektivitet och satsa på förnyelsebara energiformer samt aktivt verka för att resten av världen också gör det, avslutar Silja som tror att hon har goda chanser att klara sig väl i vårens riksdagsval.”

Silja utexamineras som politices magister i december och har tidigare arbetat som förbundssekreterare för Svensk Ungdom, SFP:s ungdomsorganisation. Hon är även regerande finsk mästare i handboll med sitt lag HIFK.

https://www.youtube.com/watch?v=oDcSQTgqG2E

Päivi Storgård ehdolle eduskuntaan

Päivi Storgård, 48, asettuu ehdokkaaksi kevään eduskuntavaaleissa.

Lue edellinen artikkeli

SFP i Helsingfors för jämlik äktenskapslagstiftning

SFP i Helsingfors tog på sitt kretsstyrelsemöte idag ställning för en könsneutral äktenskapslagstiftning.

Lue seuraava artikkeli