SFP i Helsingfors för jämlik äktenskapslagstiftning

SFP i Helsingfors tog på sitt kretsstyrelsemöte idag ställning för en könsneutral äktenskapslagstiftning.

”Vi talar om en viktig människorättsfråga. Finland väljer nu mellan att höra till de mer progressiva eller mer reaktionära länderna i världen. Jag hoppas fredagen 27.11 2014 blir en historisk dag som symboliserar att de mänskliga rättigheterna tagit ett steg framåt i Finland”, säger Johan Ekman, kretsordförande för SFP i Helsingfors. ”Det att också par av samma kön får gifta sig är inte bort från någon. Det att alla, oberoende av kön och sexualitet, ska stå lika inför lagen borde vara en självklarhet.”

Om medborgarinitiativet godkänns av riksdagen så innebär det att också samkönade par får rätt till extern adoption.

”De som argumenterar mot förslaget om en ny äktenskapslagstiftning med motiveringen att just adoptionsrätten är ett problem så bör vara varse om att detta egentligen är möjligt redan nu. Till de som är rädda för att barnet i framtiden kan bli utsatt för mobbning så vill jag säga det här: vi kan inte låta mobbaren vara den som gör reglerna.”

SFP i Helsingfors riksdagsledamot Jörn Donner kommer att rösta ja för medborgarinitiativet på fredag.

Pressmeddelande 27.11.2014.

Silja Borgarsdóttir Sandelin kandiderar

SFP i Helsingfors har idag nominerat Silja Borgarsdóttir Sandelin (29) till riksdagskandidat.

Lue edellinen artikkeli

Kulturkarnevalens fader belönades

Svenska folkpartiet i Finland har i dag förlänat skådespelaren och Kulturkarnevalens upphovsman Mikael ”Gusse” Andersson med förtjänsttecknet för finlandssvensk gärning.

Lue seuraava artikkeli