Stina Wahlsten ehdolla Eurovaaleissa

– Eurooppa on murrosvaiheessa varsinkin niiden kysymysten kohdalla joiden parissa haluan tehdä töitä. Ilmastonmuutos on globaali ongelma ja sen torjumiseksi tarvitaan maailmanlaajuisia ratkaisuja. Eurooppa on muuttumassa yhä epätasa-arvoisemmaksi ja sisäänpäinkääntyneeksi. Tämän lisäksi euroalue ja Euroopan talous on vahvistettava. Siksi asetun ehdolle, EU-vaaliehdokas Stina Wahlsten sanoo.

Wahlsten, joka on kauppatieteiden maisteri, työskentelee Business Improvement Managerina IT-yhtiössä Visma Enterprise Oy:ssa. Hän oli myös ensi kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa Helsingin vaalipiirissä. Hän saavutti suuren äänimäärän ja tähtää nyt Euroopan parlamenttiin.

– Meidän on puolustettava arvojamme myös eurooppalaisella tasolla. Taloustieteilijänä teen työtä yrittäjyyden jatyöllisyyden puolesta. Ihmisenä teen työtä tasa-arvon puolesta. Suomi on avoin, demokraattinen ja kansainvälinen maa, ja on äärimmäisen tärkeää, että nostamme esille meille tärkeitä arvoja myös Europarlamentissa, Wahlsten toteaa.

Euroopan unioni on maailman kolmanneksi suuri talous. Nuorisotyöttömyys EU:ssa on tällä htekellä 14,6%, siitä huolimatta, että se on laskenut viime vuosien aikana. Nuorisotyöttömyysaste on yli kaksinkertainen, verrattuna yleiseen työttömyysasteeseen. Talouden vahvistamiseksi tarvitaan panostuksia työllisyyden parantamiseksi.

–  Jos Eurooppa haluaa olla eteenpäinpyrkivä unioni, on korkea aika tehdä työtä sen eteen, että nuorten työllisyysaste nousisi , Wahlsten toteaa.

–  Euroopan parlamentti on avainasemassa kun puhutaan päätöksistä jotka vaikuttavat eurooppalaisiin nuoriin ja heidän tulevaisuuteen. Ilmaston lämpeneminen ei ole enää tulevaisuuden kysymys – tiedämme, että meidän on reagoitava nyt. Olen valmis työskentelemään kaikkien suomalaisten ja eurooppalaisten paremman huomisen puolesta, Wahlsten sanoo.

Torvalds: Ahkeran työn tuloksena EU on tänään parempi versio itsestään

Tänään, torstaina 18.4.2019 viimeinen täysi-istuntoviikko Strasbourgissa tälle Europarlamentin vaalikaudelle on päättynyt. Parlamentti siirtyy vaalitauolle, ja vaalikampanjointi, 26 toukokuuta järjestettäviin Europarlamenttivaaleihin alkaa. Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/ALDE) kommentoi asiaa näin:

Lue edellinen artikkeli

RKP:llä vahva lista Eurovaaleissa

RKP lähtee Euroopanparlamenttivaaleihin täydellä listalla, 20 ehdokkaalla. EU-vaalit pidetään Suomessa 26 toukokuuta 2019. Ennakkoäänestys kotimaassa 15-21.5 ja ulkomailla 15-18.5.

Lue seuraava artikkeli