Torvalds: Ahkeran työn tuloksena EU on tänään parempi versio itsestään

Tänään, torstaina 18.4.2019 viimeinen täysi-istuntoviikko Strasbourgissa tälle Europarlamentin vaalikaudelle on päättynyt. Parlamentti siirtyy vaalitauolle, ja vaalikampanjointi, 26 toukokuuta järjestettäviin Europarlamenttivaaleihin alkaa. Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/ALDE) kommentoi asiaa näin:

– Viimeinen istuntoviikko oli tärkeä, sillä Europarlamentti on tehnyt tärkeitä päätöksiä koskien muun muassa tutkimusta, tulevaisuutta ja innovaatioita, eli Horisontti Eurooppa- ja Digtaalinen Eurooppa-puiteohjelmista. Tämän lisäksi päätimme InvestEU-rahoitusohjelmasta sekä pitkästä liudasta muita taloutta ja maahanmuuttoa koskevia kysymyksiä. Hyväksyimme myös lainsäädännön koskien kuorma-autojen päästöstandardeja, joka on viimeinen osa isompaa EU-lainsäädäntöpakettia ilmastonmuutoksen kitkemiseksi, toteaa Torvalds

Torvalds kommentoi myös vaalikautta kokonaisuudessaan:

– Parlamentti aloitti toimikautensa vuonna 2014, suuren taloudellisen myrskyn vanavedessä. Vaalikauden aikana EU on päätynyt ratkaisemaan monta vaikeaa kysymystä ja joutunut monen haasteen eteen. Tämä tulee määrittämään unionia ja sen toimintaa vielä monena tulevana vuotena. Ajatellen erityisesti Brextiä ja suurta jakautumista maahanmuuttokysymyksissä. Samaan aikaan monet ovat heränneet siihen todellisuuteen, että ilmastonmuutos vaatii toimenpiteitä.

– Politiikassa kaikki ratkaisut hyvin harvoin ovat täydellisiä. Mutta olen optimistinen. EU on tänään parempi yhteisö kuin viisi vuotta sitten. Se on vaatinut kovaa työtä. Ja työ päättyy tältä osin nyt. Mutta työ jatkuu seuraavan vaalikauden puolella, kunhan seuraava parlamentti on valittu. Ja sitä työtä haluan olla mukana tekemässä.

Pääsiäisen jälkeen alkaa viisi viikkoa kestävä vaalitauko, kun tämänhetkiset Europarlamentaarikot, jotka haluavat jatkokaudelle, voivat olla vaalipiirissään kampanjoimassa.

– Odotan innolla tätä aikaa, sillä vaalikampanjointi ja Suomen ympäri matkustaminen on todella kiinnostavaa ja antoisaa. EU:sta keskusteleminen äänestäjien kanssa on tärkeää ja on oiva vaihtaa mielipiteitä ja ajatuksia siitä miltä itse haluisimme EU:n näyttävän tulevaisuudessa, Torvalds päättää.

Christoffer “Toffe” Hällfors asettuu ehdolle Europarlamenttivaaleissa RKP:n listalla

– EU:lla on ollut paljon myönteisiä vaikutuksia Suomelle. Olen suurimman osan elämästäni saanut nauttia vapaasta liikkuvuudesta Euroopassa ja minulla on ollut mahdollisuus opiskella missä tahansa Euroopassa. Nyt meillä on kuitenkin tahoja jotka haluavat rajata tämän liikkuvuuden uusilla rajoilla ja rajoituksilla mikä loppujen lopuksi eniten vaikuttaa tavalliseen ihmisen elämään, sanoo EU-vaaliehdokas Christoffer Hällfors.

Lue edellinen artikkeli

Stina Wahlsten ehdolla Eurovaaleissa

– Eurooppa on murrosvaiheessa varsinkin niiden kysymysten kohdalla joiden parissa haluan tehdä töitä. Ilmastonmuutos on globaali ongelma ja sen torjumiseksi tarvitaan maailmanlaajuisia ratkaisuja. Eurooppa on muuttumassa yhä epätasa-arvoisemmaksi ja sisäänpäinkääntyneeksi. Tämän lisäksi euroalue ja Euroopan talous on vahvistettava. Siksi asetun ehdolle, EU-vaaliehdokas Stina Wahlsten sanoo.

Lue seuraava artikkeli