Strand: Kritiikkimme on perusteltua

Valtavat kehitysapuleikkaukset vaarantavat Suomen maineen vastuullisena ja luotettavana kansainvälisenä toimijana. Emme myöskään voi hyväksyä hallituksen esittämiä subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajoituksia, toteaa Strand.

Koulutusleikkaukset muodostavat todellisen uhan opetuksen ja tutkimuksen laadulle, koulutuksen tasa-arvolle ja sekä maamme kilpailukyvylle.

– Tätä pitäisi päinvastoin vahvistaa, sanoo kansanedustaja Joakim Strand. Hän on Ruotsalaisen eduskuntaryhmän jäsen valtiovarainvaliokunnassa. Valiokunta sai torstaina valmiiksi budjettimietintönsä.

RKP ei hyväksy mietintöä, vaan esittää vastalauseen, jossa todetaan, että hallitus ei nauti eduskunnan luottamusta.

– Valtavat kehitysapuleikkaukset vaarantavat myös Suomen maineen vastuullisena ja luotettavana kansainvälisenä toimijana. Emmekä myöskään voi hyväksyä hallituksen esittämiä subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajoituksia, toteaa Strand.

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän vastalause perustuu ryhmän vaihtoehtobudjettiin.

– Hallituksen taloudellinen tilannearvio on oikea, mutta ovatko prioriteetit oikeat jos kevennetään autoveroa ja samalla leikataan yliopistoilta, kysyy Strand.

Hän on tyytyväinen, että hän valiokuntakollegojen kanssa sai läpi pari pienempää määrärahaa, jotka tukevat ammattikalastajien ja vientiosuuskunta Viexpon toimintaa. Strand kuitenkin peräänkuuluttaa vahvempaa taloudellista näkemystä.

– Vienti, korkea jalostusaste ja korkeatasoista osaamista edustava työvoima tekevät menestyksemme mahdolliseksi. Juuri nyt tarvitaan pitkäjänteistä strategista ajattelua ja ymmärrystä siitä, että kaikilla poliittisilla päätöksillä on suora kytkentä elinkeinoelämän toimintaedellytyksiin eli uusien resurssien ja työpaikkojen luomiseen.

Åsa Gustafsson RKP:n Varsinais-Suomen yhteyspäälliköksi

Åsa Gustafsson on valittu RKP:n Varsinais-suomen yhteyspäälliköksi 18.1.2016 lähtien.

Lue edellinen artikkeli

Wallin kritisoi koulutusleikkauksia

Ilmastoälykkäät ratkaisut tarvitsevat resursseja.

Lue seuraava artikkeli