Wallin kritisoi koulutusleikkauksia

Ilmastoälykkäät ratkaisut tarvitsevat resursseja.

Koulutus on kansakunnan halvin puolustus, totesi Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Stefan Wallin eduskunnan budjettikäsittelyssä maanantaina. Hän lainasi sitaattinsa irlantilaiselta filosofilta ja pitkäaikaiselta parlamentaarikolta Edmund Burkelta.

Wallin kritisoi hallituksen valintaa leikata satoja miljoonia euroja varhaiskasvatuksesta, koulutuksesta ja tutkimuksesta.

– Miljoonia, joiden pitäisi mennä sukupolvelle, joka löytää uusimmat ilmastoälykkäät energiaratkaisut, seuraavan Nokian tai Supercellin ja joka pitää huolen siitä, että Suomi pärjää globaalissa kilpailussa. Koska meidän on kilpailtava osaamisella ja sivistyksellä.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä jakaa hallituksen käsitys siitä, että budjettialijäämä ei saa kasvaa entisestään. Hallituksen priorisointi leikata kehitysavusta on kuitenkin huono, toteaa Wallin.

– Leikkaukset laskevat kehitysavun häpeälliseen 0,35 prosenttiin BKT:sta, ja ne kohdistuvat suoraan kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleviin ihmisiin. Kehitysapuleikkaukset vaarantavat myös Suomen maineen vastuullisena ja luotettavana kansainvälisenä toimijana.

Strand: Kritiikkimme on perusteltua

Valtavat kehitysapuleikkaukset vaarantavat Suomen maineen vastuullisena ja luotettavana kansainvälisenä toimijana. Emme myöskään voi hyväksyä hallituksen esittämiä subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajoituksia, toteaa Strand.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: folket har rätt till kvalitet i lagberedningsarbetet

Regeringen bör ta kritiken om att lagberedningen inte håller tillräckligt hög standard på allvar, säger gruppordförande Anna-Maja Henriksson.

Lue seuraava artikkeli