Strand on tiedusteluvalvontavaliokunnan uusi puheenjohtaja

Eduskunta on tänään valinnut tiedusteluvaliokunnan jäseniä. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän kansanedustaja Joakim Strand (RKP) on nimitetty valiokunnan puheenjohtajaksi, mikä tarkoittaa myös sitä, että Ruotsalaisen eduskuntaryhmällä on jälleen jäsen puhemiesneuvostossa.

Tiedusteluvalvontavaliokunta valvoo parlamentaarisesti siviili- ja sotilastiedustelutoimintaa. Valiokunta toimii lisäksi suojelupoliisin muun toiminnan parlamentaarisena valvojana. Valiokunnan jäsenet ovat olleet turvallisuusselvitysten kohteena, minkä vuoksi valiokunta on asetettu myöhemmin kuin muut valiokunnat.

– Odotan innolla tämän valiokunnan johtamista. Substanssin osalta tämä myös täydentää jäsenyyttäni puolustusvaliokunnassa. Puhemiesneuvoston jäsenyys, johon puhemiesten lisäksi kuuluvat kaikki valiokuntien puheenjohtajat, on erittäin arvokas myös alueellisen edunvalvonnan näkökulmasta, Strand sanoo.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Adlercreutz: EU:n sisämarkkinoiden tulee toimia

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz osallistui EU:n yleisten asioiden neuvoston kokoukseen 19. syyskuuta Brysselissä.

Lue edellinen artikkeli

Opetusministeri Henriksson aloittaa Ministeri koulussa -kiertueen

Opetusministeri, RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson aloittaa Ministeri koulussa -kiertueen. Kiertue tarkoittaa käytännössä sitä, että Henriksson opetusministerinä tulee vierailemaan kouluissa ja oppilaitoksissa ympäri Suomen tutustuakseen näiden arkeen ja toimintaan. Henriksson vieraili hiljattain Helsingin Vuosaaressa sijaitsevassa Vuoniityn peruskoulussa. Maanantaina 25. syyskuuta hän vierailee Pietarsaaressa sijaitsevassa Resurssikoulussa, joka on niitä oppilaita varten, jotka syystä tai toisesta tarvitsevat enemmän oppimisen tukea kuin mitä tavallisessa luokassa on mahdollista tarjota.

Lue seuraava artikkeli