Suomen haasteet eivät johdu eurosta

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ahvenanmaalainen kansanedustaja Mats Löfström korosti eduskunnan eilisessä lähetekeskustelussa kansainväliseen päätöksentekoon osallistumisen tärkeyttä.

Ainoana pohjoismaalaisena eurojäsenenenä Suomella on ainutlaatuinen asema muun muassa Euroopan keskuspankki EKP:ssä.

– Ruotsilla on kruununsa mutta toimiiko maa itsenäisesti? Ei. Ruotsi tekee samoin kuin EKP mutta sillä ei ole siellä edustusta. Ruotsilla on korkea talouskasvu ja siitä huolimatta negatiivinen korko, Löfström sanoo.

Suomen taloudelliset haasteet johtuvat muun muassa nopeasti ikääntyvästä väestöstä, korkeasta työttömyydestä ja työmarkkinoiden kohtaamis-ongelmista, hävitystä kilpailukyvystä ja teollisuustuotteiden kansainvälisen kysynnän vähentymisestä sekä nopeasta velkaantumisesta.

– Mitkään näistä eivät kuitenkaan ole euron syytä. Euro sen sijaan on tarkoittanut suurempaa taloudellista vakautta ja luotettavuutta.

Regeringen måste ta sitt ansvar för kollektivtrafiken

Indragningen av Y-tågen var, föga förvånande, ett stort misstag.

Lue edellinen artikkeli

Strand: Vasa behöver sitt sjukhus

Det bör finnas beredskap för avancerad vård och räddningsoperationer dygnet runt i Vasaregionen, i synnerhet med tanke på den orättvisa fördelning som medför att regionen även är utanför räddningshelikoptrarnas räckvidd.

Lue seuraava artikkeli