Tanja von Knorring (RKP) ehdolla eduskuntavaaleissa

Tanja von Knorring (RKP) Espoosta asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa, Uudellamaalla. von Knorring on Liikennesuunnittelun Seuran toiminnanjohtaja ja hänellä on laaja kokemus yrittäjänä olemisesta lento-, linja-auto- ja kuljetusalalta. Kysymyksiä joiden parissa von Knorring erityisesti haluaa työskennellä, ovat transhenkilöiden oikeudet, liikenne- ja kaupunkisuunnittelu, sekä vanhustenhuoltoa koskevat kysymykset

Suomen lainsäädäntö on vanhentunut kun puhutaan transhenkilöiden ihmisoikeuksista. Suomella on ainoana maana Länsi-euroopassa laki, joka määrää steriloinnin pakolliseksi henkilöille jotka juridisesti muuttavat sukupuoltaan.

– Suomen lainsäädäntö koskien sukupuoliidentiteettiä on vanhentunut ja se ei kunnioita transhenkilöiden ihmisoikeuksia. Sekä YK että Euroopan unionin ihmisoikeustuomioistuin ovat kritisoineet Suomea ihmisoikeuksia loukkaavasta lainsäädännöstä. Ihmisten itsemääräämisoikeutta tulee kunnioittaa, ja transhenkilönä haluan, että Suomi nopealla aikataululla uudistaa tätä lainsäädäntöä, von Knorring sanoo.

von Knorring haluaa, että liikenne ja kaupunkisuunnittelua kehitetään järkevällä tavalla. Suomi tarvitsee maakuntauudistuksen, kun on kyse liikenne- ja ympäristökysymyksistä, von Knorring toteaa.

– Tarvitsemme liikenteen maakuntastandardin, jotta voimme varmistaa yhteinäisen suunnittelun maakuntakohtaisesti. Tarvitsemme koko maan kattavan järjestelmän joka yhtenäistää liikenne- ja palveluketjut. Ei pitäisi rakentaa lisää rautatieverkkoja, vaan meidän tulee ajantasaistaa olemassa oleva verkosto. Samoin meidän tulee myös varmistaa, että tiestömme on kunnossa, von Knorring sanoo.

– Luonnon kannalta ja mitä ympäristöhaasteisiin tulee, meidän on tarkasteltava autokantaamme. Suomen autokanta, jonka keski-ikä on noin 12 vuotta vanhaa,kuulu Euroopan vanhimpiin. Jos autokantamme olisi yhtä uutta kuin Saksan vastaava, meillä olisi noin 30 prosenttia vähemmän päästöjä autoliikenteestä, von Knorring sanoo.

Vanhustenhoitoon liittyvät kysymykset ovat myös erittäin lähellä von Knorringin sydäntä.

– Kaikilla on oikeus laadukkaaseen hoitoon, niin vanhalla kun nuorella. Valitettavasti meitä on viime aikoina muistutettu, siitä että näin ei aina ole. Olen huolissani geriatrisesta hoidosta yleisellä tasolla, mutta myös henkilökohtaisella tasolla, kun olen monta vuotta toiminut vanhempani omaishoitajana. Emme enää voi siivuttaa ongelmia, vaan meidän täytyy löytää ratkaisut hoidossa esiintyviin puutteisiin, von Knorring sanoo.

Henriksson: Lisää rahaa tarvitaan nyt, jotta luottamus valvontaan palautuisi

Onko hallitus välittömästi valmis antamaan lisätalousarvion, jolla lisätään valvonnan resursseja? Tätä kysyi RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson eduskunnan välikysymyskeskustelussa vanhustenhoidon laiminlyönneistä keskiviikkona.

Lue edellinen artikkeli

Kenth Nedergård asettuu ehdolle eduskuntavaaleihin

RKP Pohjanmaa asettaa Kenth Nedergård ehdolle eduskuntavaaleihin. Nedergård on Merenkurkun maailmanperintö ry:n toiminnanjohtaja, valtuustoedustaja ja rakennuslautakunnan puheenjohtaja Mustasaaressa. Hän on ollut mukana RKP:n toiminnassa jo lähes 40 vuotta, RKP nuorista erilaisiin luottamustehtäviin, kuten paikallisjärjestön puheenjohtaja Sulvassa.

Lue seuraava artikkeli