Toimijoiden määrän lisääminen on hölmöä, jos radat eivät ole kunnossa

On hölmöä avata junaliikenne kilpailulle, jos rataverkosto ei ole kunnossa. Tätä mieltä on kansanedustaja ja RKP:n varapuheenjohtaja Anders Adlercreutz.

– Etelä-Suomessa ongelma ei ole ollut liian pieni määrä toimijoita, vaan puutteellinen rataverkosto. Varsinkin rantarataa pitkin kulkeva liikenne Helsingistä länteen on ollut ongelma.

Länsi-Uudenmaan junaliikenne yrittää toipua runsaan vuoden takaisesta Y-junan lakkauttamisesta. Kun lakkauttamisesta aiheutunutta vahinkoa on yritetty korjata, se, että toimijoita on ollut samalla radalla kaksi – sekä VR että HSL – on vaikeuttanut tilanteen parantamista.

– On ollut vaikeaa jakaa resursseja ja optimoida liikenne sen mukaan. Nyt halutaan, että liikenne lisääntyy ja toimijoiden lukumäärä kasvaa. Tämä on tervetullutta, mutta päämäärä on epärealistinen, jollei rataverkostoa kehitetä. On täysin välttämätöntä, että kaupunkirata Espooseen toteutuu, ja ennen kaikkea, että rantarata saa toisen rataparin. Muuten uusilla toimijoilla ei ole liikkumavaraa, Adlercreutz sanoo.

– Mikäli hallitus uskoo visioonsa ja luottaa sille tehtyihin selvityksiin, on hallituksen ymmärrettävä, että nykyinen rataverkosto tarvitsee toimenpiteitä. Toivon että hallitus tänään alkavissa budjettineuvotteluissaan myöntää rantaradalle tarvittavat resurssit.

Kaksitoista toimenpidettä heikoimmassa asemassa olevien auttamiseksi

Yhteiskunnan jakautuminen tulee pysäyttää. Haluamme estää ja ennaltaehkäistä syrjäytymistä ja esitämme siksi 12 kohtaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevien tilanteen parantamiseksi.

Lue edellinen artikkeli

SFP i Helsingfors: Björn Månsson invald i HNS-styrelsen

Pressmeddelande 30.8.2017

Lue seuraava artikkeli