SFP i Helsingfors: Björn Månsson invald i HNS-styrelsen

Pressmeddelande 30.8.2017

SFP:s gruppordförande i Helsingfors stadsfullmäktige Björn Månsson har invalts i Helsingfors och Nylands Sjukvårdsdistrikts (HNS) styrelse. Valet förrättades av distriktets fullmäktige på onsdagen. Månssons ersättare är riksdagsledamot Veronica Rehn-Kivi från Grankulla.

Månsson har hittills suttit i Helsingfors Regiontrafiks styrelse, men tar emot det nya uppdraget som en angelägen utmaning. HNS svarar för specialistsjukvården i hela Nyland, och har förutom i Helsingfors, Esbo och Vanda också sjukhus i Raseborg, Lojo, Hyvinge och Borgå. Årsomsättningen är drygt två miljarder och antalet anställda 23 000.

– Inför vård- och landskapsreformen är det viktigt att se till att alla vårdnivåer är i toppskick i Helsingfors och Nyland. Det gäller särskilt att slå vakt om service på patienternas modersmål, och då spelar sjukhusen i Borgå och Raseborg en nyckelroll. Det gäller också att ytterligare förkorta köerna till vård och operationer, och se till att den offentliga sektorn även i framtiden är konkurrenskraftig då valfrihet för klienterna införs, säger Månsson.

Tilläggsinformation: Björn Månsson 040 545 0470

Toimijoiden määrän lisääminen on hölmöä, jos radat eivät ole kunnossa

On hölmöä avata junaliikenne kilpailulle, jos rataverkosto ei ole kunnossa. Tätä mieltä on kansanedustaja ja RKP:n varapuheenjohtaja Anders Adlercreutz.

Lue edellinen artikkeli

Vihdoinkin hallitus katsoo oikeaan suuntaan

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kiittää hallitusta siitä, että se vihdoinkin on alkanut kuunnella oppositiota budjettiesityksessä. Etenkin takuueläkkeen ja yksinhuoltajalisän korotukset ovat tervetulleita.

Lue seuraava artikkeli