Tomas Björkroth RKP Varsinais-Suomen uudeksi puheenjohtajaksi

RKP Varsinais-Suomi on piirikokouksessaan Kemiössä 22. huhtikuuta 2023 valinnut puheenjohtajiston ja hallituksen. Paraisilta kotoisin oleva Tomas Björkroth valittiin piirin uudeksi puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajiksi valittiin Markus Blomquist Turusta ja Roger Hakalax Kemiönsaarelta.

– Suuri kiitos luottamuksesta! Haluan olla kuuliainen puheenjohtaja ja hyödyntää sen mitä olemme luoneet eduskuntavaalien aikana, sanoo Tomas Björkroth.

– Useat nostavat esille eduskuntavaalit 2027, kuinka fokuksemme ja tavoitteemme tulee olla siellä. Yhdyn ajatukseen, mutta matkan varrella on useampi välitavoite, mainittakoon presidentti- ja EU-vaalit 2024 sekä kunta- ja aluevaalit 2025. Piiri ei saa kuitenkaan olla pelkkä vaalikoneisto, meidän tulee myös aktiivisesti tehdä politiikkaa edustajiemme kanssa eri tasoilla. Meillä kaikilla tulee olla yhteinen tavoite ja yhtenäinen strategia. Tarvitsemme toiminnan, joka aktivoi niin vanhoja kuin uusia jäseniä. Piiri on niin vahva kuin sen paikallisjärjestöt ja sen vuoksi piirillä on velvollisuus olla avuksi, Björkroth jatkaa.

Piirikokous valitsi uuden hallituksen, koostuen kuudesta jäsenestä ja varajäsenestä.

Seuraavat henkilöt valittiin RKP Varsinais-Suomen piirinhallitukseen:

Varsinainen jäsen (Varajäsen)

Anna-Karin Tötterman (Rosanna Blomster), Turku

Rolf Möller (Marlena Laurén), Parainen

Oscar Byman (Jan Drugge), Kemiönsaari

Camilla Sonntag-Wilenius (Henrik Solin), Salo ja Lieto

Gunilla ”Gilla” Granberg (Kjell Wennström), Svenska Kvinnoförbundet ja Svenska Seniorer i Åboland

Mi Adolfsson (Linda Johans), RKP-nuoret

Ruotsalainen eduskuntaryhmä valitsi uuden pääsihteerin

Ruotsalainen eduskuntaryhmä on valinnut uudeksi pääsihteeriksi varatuomari Hanna Sepän. Seppä on hoitanut tehtävää marraskuusta 2021 lähtien.

Lue edellinen artikkeli

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri kokoontui piirikokoukseen

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri kokoontui piirikokoukseen Helsingissä 22.4.2023. Johan Bardy (Kaakkois-Suomi) jatkaa RKP:n Yhteispiirin puheenjohtajana. Bardy on johtanut piiriä syyskuusta 2021 lähtien. Varapuheenjohtajaksi valittiin uudelleen Pia Tyyskä (Häme). Tyyskä on toiminut varapuheenjohtajana huhtikuusta 2021 lähtien.

Lue seuraava artikkeli