Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri kokoontui piirikokoukseen

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri kokoontui piirikokoukseen Helsingissä 22.4.2023. Johan Bardy (Kaakkois-Suomi) jatkaa RKP:n Yhteispiirin puheenjohtajana. Bardy on johtanut piiriä syyskuusta 2021 lähtien. Varapuheenjohtajaksi valittiin uudelleen Pia Tyyskä (Häme). Tyyskä on toiminut varapuheenjohtajana huhtikuusta 2021 lähtien.

– Olen iloinen ja kiitollinen luottamuksesta saada jatkaa Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiirin johtamista. Eduskuntavaalit ovat takanapäin ja hallitusneuvottelut ovat käynnissä. Tavoitteemme tarjota äänestäjille historiallinen mahdollisuus äänestää RKP:tä eduskuntavaaleissa koko Suomen alueella on ensimmäistä kertaa saavutettu. Olemme myös saavuttaneet RKP:n pitkäaikaisen tavoitteen Suomen Nato-jäsenyydestä. Haluan osoittaa nöyrän kiitokseni kaikille myötävaikutuksesta. Nyt suuntaamme katseemme yhdessä eteenpäin, Bardy sanoo.

– Viimeisten toimintavuosien aikana eri vaalit ovat olleet toiminnan keskiössä. Vaalikampanjan aikana huomasimme jälleen, että RKP:n politiikalle on selkeä kysyntä toiminta-alueellamme. Nyt on aika panostaa paikallisen toiminnan vahvistamiseen koko Suomessa. Olen kiitollinen saadessani jatkaa työtä paikallisosastojemme kehittämiseksi, sanoo Tyyskä.

Vuoden 2023-2024 hallitus koostuu varsinaisista jäsenistä: Tommy Häyrynen (Savo-Karjala), Juhani Järvinen (Satakunta), Markku Kanervisto (Keski-Suomi), Kirsti Kustula (Lappi), Eva Åström (Oulu) sekä varajäsenistä Petteri Kaleva (Häme) ja Pepina Malmberg (Kaakkois-Suomi). RKP-nuoria edustaa Veronica Helanen (Oulu) varajäsenenään Viljami Kaskiluoto (Pirkanmaa).

RKP:n Yhteispiirin toiminta-alue on Häme, Kaakkois-Suomi, Keski-Suomi, Lappi, Oulu, Pirkanmaa, Satakunta ja Savo-Karjala.

Tomas Björkroth RKP Varsinais-Suomen uudeksi puheenjohtajaksi

RKP Varsinais-Suomi on piirikokouksessaan Kemiössä 22. huhtikuuta 2023 valinnut puheenjohtajiston ja hallituksen. Paraisilta kotoisin oleva Tomas Björkroth valittiin piirin uudeksi puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajiksi valittiin Markus Blomquist Turusta ja Roger Hakalax Kemiönsaarelta.

Lue edellinen artikkeli

Nina af Hällström on RKP:n uusi ryhmäpuheenjohtaja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella

RKP:n aluevaltuustoryhmä Länsi-Uudellamaalla kokoontui sunnuntaina 23. huhtikuuta ryhmäkokoukseen ja valitsi Nina af Hällströmin ryhmän uudeksi puheenjohtajaksi. Ryhmäpuheenjohtajan vaihdos tuli ajankohtaiseksi, kun kansanedustaja Henrik Wickström ilmoitti eduskuntavaalien jälkeen, että hän ei jatka ryhmäpuheenjohtajan tehtävässä.

Lue seuraava artikkeli