Torvalds: Iso-Britannia seisoo jyrkänteen reunalla – ilman toivoa ratkaisusta

Iso-Britannia on jälleen kerran äänestänyt mahdollisista vaihtoehdoista maan EU-eron suhteen. Jälleen kerran parlamentin enemmistö äänesti kaikkia ehdotuksia vastaan. Tämä ei lupaa hyvää Iso-Britannian tulevaisuudelle, Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/ALDE) kommentoi parlamentin istunnosta Strasbourgista.

– Iso-Britannia seisoo nyt jyrkänteen reunalla kahdeksan uuden äänestyksen jälkeen. Brittien alahuoneen edustajien joukosta löytyy ainoastaan enemmistö eri vaihtoehdoille, joilla maan tulevaisuutta ei ratkaista. Enemmistöä ei löydy yhdellekään ratkaisulle. He eivät halua olla osa tulliliittoa, he eivät halua järjestää toista kansanäänestystä, eivätkä halua erota unionista ilman sopimusta. Kohta on kaksi vuotta Iso-Britannian ilmoituksesta aikomuksestaan jättää EU. Brittien olisi aika päättää mitä he oikeasti haluavat, Torvalds sanoo.

Alkuperäisen Brexit-päivän piti olla huomenna perjantaina 29.3.2019. Ellei brittien parlamentti nopealla aikataululla onnistu hyväksymään pääministeri Mayn neuvottelemaa sopimusta, on maa lähellä katastrofia. EU on antanut Iso-Britannialle kaksi viikkoa aikaa selvittää ja kertoa miten he haluavat toimia tästä eteenpäin. Tämä aikataulu ei tule pitämään.

– Tällä hetkellä näyttää todellakin siltä, että Iso-Britannia tulee jättämään unionin ilman sopimusta. Jos he eivät tiedä miten he haluavat asian ratkaistavan kahden vuoden aikana, niin miten heidän pitäisi pystyä tekemään tämä päätös kahdessa viikossa? Minun arvioni on, että he jättävät unionin ilman sopimusta. Mikä tarkoittaa todellakin kovaa eroa, Torvalds toteaa.

– Koko Brexit-spektaakkeli on todella valitettava, eteenkin niiden ihmisten kannalta, jotka eivät tiedä miltä heidän elämänsä tulee näyttämään kahden viikon kuluttua. Tämä koskee niin EU-kansalaisia jotka ovat rakentaneet elämänsä Isossa-Britanniassa kuin myös niitä brittejä, jotka elävät jossain muussa EU-jäsenmaassa. Samanaikaisesti yritykset niin Isossa-Britanniassa kuin myös EU:ssa joutuvat pidättäytymään tärkeiden investointien kanssa odottaessaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Jokaisena päivänä kun brittien poliitikot jarruttavat asian suhteen, menetämme mahdollisuuden luoda uusia työpaikkoja. Toivon todellakin, että Iso-Britannia ymmärtää kuinka vakava virhe Brexit on ja että he kantavat vastuunsa, Torvalds sanoo.

Torvalds turhautunut: Suomalaiset kuljetusyritykset jäävät edelleen odottamaan tavaraliikenteen yhteisiä sääntöjä

Europarlamentti lähetti tänään 27.3.2019 istunnossaan takaisin liikennevaliokunnan käsiteltäväksi niin kutsutun liikkuvuuspaketin. Tämä tarkoittaa sitä, että suomalaiset kuljetusyritykset joutuvat edelleen odottamaan tärkeää päivitystä joka takaisi sen, että myös ulkomaalaisten yritysten lähetettyjä työntekijöitä koskisi suomalaiset säännöt liittyen kuljettajien lepoaikoihin sekä palkkoihin.

Lue edellinen artikkeli

RKP haluaa yksinkertaisemman ja kannustavamman sosiaaliturvan

Suomen ruotsalainen kansanpuolue haluaa yksinkertaisemman ja kannustavamman sosiaaliturvan. RKP julkaisi tänään linjauksensa sosiaaliturvauudistukselle.

Lue seuraava artikkeli