Torvalds: Korkeatasoisen koulutuksen on tavoitettava kaikki

RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvalds on huolissaan Suomen koulutuksen epätasa-arvoistumisesta. ”Loviisan wanhat talot” -tapahtumassa tänään Torvalds korostaa toimivan koulutuksen tärkeyttä kaikilla tasoilla ja kaikilla alueilla.

– Tilanne on jo kestämätön esimerkiksi Pohjois-Karjalassa, jossa etenkin nuoret miehet jäävät vaille samantasoista koulutusta kuin nuoret muualla maassa. Korkeatasoinen koulutus on aina ollut Suomelle kilpailuvaltti. Meidän on varmistettava, että se tavoittaa kaikki, joilla on siihen oikeus, Torvalds sanoo.

– RKP on aina ollut sivistyksen puolue. Hallitusohjelmassaan istuva hallitus sanoo koulutuksen ja osaamisen olevan Suomen valttikortti. Sellainen kirjaus ei tarkoita yhtään mitään, kun hallitus samalla leikkaa eniten juuri koulutuksesta. Olen erityisen huolissani ammattikoulutuksesta, joka jo on saanut monta kovaa iskua.

Torvalds vaatii, että hallitus tulevassa budjetissaan vetää takaisin ne leikkaukset, jotka koulutukseen nyt on tehty.

HELSINKI| Helsingin RKP vaatii lähipalveluita strategiaan

Lähipalveluita, kuten päiväkotia, koulua, kotihoitoa sekä terveydenhuoltoa, tulisi priorisoida Helsingin kaupungin tämän valtuustokauden strategiassa.

Lue edellinen artikkeli

Uusi tiedustelulaki tarvitaan, mutta turvallisuus edellyttää myös muuta

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän mukaan uusi tiedustelulaki tarvitaan. Samalla ryhmä painottaa, että perustuslain muuttaminen on aina suuri periaatteellinen kysymys.

Lue seuraava artikkeli