Torvalds: Tarvitaan selkokieltä

Tarvitsemme poliittista johtajuutta, joka puhuu selkokieltä ja puolustaa totuutta, flirttailematta populististen virtojen kanssa.

– Totuuden ja valheen välissä ei olemassa mitään hyvää välitilaa. Valeuutiset tulevat entistä tavallisemmiksi ja ovat vaikuttaneet sekä yhdysvaltojen presidentinvaalien että Brexit-äänestyksen lopputulokseen. Siksi on entistä selvempää, että tarvitsemme vahvaa poliittista johtajuutta, joka näyttää suunnan, sanoo RKP:n presidentinvaaliehdokas, europarlamentaarikko Nils Torvalds.

Kaksi vuotta sitten, pakolaisvirtojen yhteydessä keskustelu meni niin pitkälle, että alettiin puhumaan keskustelun kahdesta ääripäästä. Samalla kirjailija Jyri Paretskoin lanseeraamaa käsitettä ”tolkun ihmiset” käytettiin jonkinlaisen tasapainotilan kuvaamiseksi.

– Tämä ei ole oikein, sitä ei voi hyväksyä, sanoo Nils Torvalds.

– Jos keskusteluun toinen puoli haluaa toimia länsimaisesti ja noudattaa kansainvälisiä sopimuksiamme, samalla kun toinen puoli haluaa sulkea rajamme ja niputtaa meidät yhteen Itä-Euroopan kanssa – silloin ei keskustelussa ole olemassa mitään hyvää välitilaa. Jos toinen osapuoli puhuu totta ja toinen ei  – silloin oikea tila ei löydy puolitotuudesta. Siksi tarvitsemme poliittista johtajuutta, joka puhuu selkokieltä ja puolustaa totuutta, flirttailematta populististen virtojen kanssa.

Henriksson: Bra att omkomna beväringars anhöriga får ersättning

Ingenting kan ersätta ett människoliv som har gått förlorat, men fosterlandet bör behandla beväringar och fredsbevarare lika.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Vahva EU on välttämättömyys, mutta mitä tekee Suomi?

Haluammeko vahvemman EU:n vai haluammeko olla ”lightversio” Puolasta ja Unkarista, samalla kun toivomme EU:lta apua mahdollisessa kriisitilanteessa?

Lue seuraava artikkeli