Tötterman asettuu ehdolle RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajaksi

Anna-Karin Tötterman ilmoittaa asettuvansa ehdolle RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajaksi. Hän on toiminut piirin varapuheenjohtajana vuodesta 2020 lähtien, sekä Turun RKP:n puheenjohtajana vuodesta 2019 lähtien. Tötterman on toiminut aktiivisena päätöksentekijänä vuodesta 2018 lähtien ja ansioitunut useassa RKP:n luottamustehtävässä. Hän on myös Folktingetin Varsinais-Suomen edustaja. Tötterman on samalla luonut verkostoja piirissä, muihin puolueisiin ja RKP:n valtakunnallisella tasolla ja hän on onnistuneesti luotsannut Turun RKP:tä useammassa vaalissa.

– Minulla on vahva kiinnostus johtaa piiriä kohti uusia onnistumisia tulevissa eduskuntavaaleissa, sekä kohti puolueen jatkuvia menestyksellisiä vaikuttamismahdollisuuksia myös 2030-luvulla. Sitä varten tarvitaan selkeää ja strategista poliittista johtajuutta, joka aktiivisesti nostaa esille ihmisläheisiä kysymyksiä eri puolilta Varsinais-Suomea, mukaan lukien saaristo, maaseutu ja erikokoiset kaupungit, sanoo Tötterman.

RKP Varsinais-Suomi pitää piirikokouksensa 2. huhtikuuta, jolloin piirille valitaan puheenjohtaja ja hallitus. Nykyinen puheenjohtaja Regina Koskinen ei hae jatkoa piirin puheenjohtajana.

– Olen nöyrästi kiitollinen siitä, että niin moni taho eri puolilta piiriä on arvostanut vahvaa poliittista johtamistyyliäni RKP:ssä ja pyytänyt minua asettumaan ehdolle. Nyt tarvitaan selkeää sosiaaliliberaalia keskustaoikeistopolitiikkaa, jotta vahvistetaan RKP:n asemaa tulevia vaaleja ja poliittisia vaikuttamismahdollisuuksia ajatellen. Monivuotisella johtamiskokemuksella RKP:ssä ja yrittelijänä kahden koululaisen äitinä, minulla on elämänkokemusta, vahvaa sitoutuneisuutta ja kykyä varmalla otteella kantaa vastuuta, Tötterman lisää.

Regina Koskinen ei hae jatkoa RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajana

RKP Varsinais-Suomen puheenjohtaja Regina Koskinen ei hae jatkokautta keväällä järjestettävässä piirikokouksessa. Koskinen on toiminut puheenjohtajana viimeiset neljä vuotta ja luotsannut RKP:n piiriä läpi yhdet eduskuntavaalit, yhdet EU-vaalit, yhdet kuntavaalit ja ensimmäiset aluevaalit.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Traaginen ja surullinen päivä – mutta ei oikeastaan ​​mitään yllättävää

Viimeisten päivien aikana Nils Torvalds (RKP/Renew) on pohtinut länsimaisen herkkäuskoisuuteen liittyviä kysymyksiä.

Lue seuraava artikkeli