Regina Koskinen ei hae jatkoa RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajana

RKP Varsinais-Suomen puheenjohtaja Regina Koskinen ei hae jatkokautta keväällä järjestettävässä piirikokouksessa. Koskinen on toiminut puheenjohtajana viimeiset neljä vuotta ja luotsannut RKP:n piiriä läpi yhdet eduskuntavaalit, yhdet EU-vaalit, yhdet kuntavaalit ja ensimmäiset aluevaalit.

– On ollut kunnia ja ilo saada johtaa piiriä viimeiset neljä vuotta. Olen erityisen ylpeä toimintakauteni aikana saavutetuista vaalimenestyksistä, jotka ovat antaneet osaavia päätöksentekijöitä eri tasoilla, sanoo Koskinen.

Koskinen, joka istuu Paraisten kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa sekä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valtuustossa, haluaa nyt keskittyä luottamustehtäviinsä Paraisissa ja hyvinvointialueessa.

– Pian koittava pandemian jälkeinen aika tuo mukanaan uudet mahdollisuudet ja uudet vaalit. Nyt on hyvä aika ojentaa johtajuus seuraavalle, joka luotsaa piiriä eteenpäin, päättää Koskinen.

RKP Varsinais-Suomi valitsee uuden puheenjohtajan piirikokouksessaan 2. huhtikuuta 2022.

Eva Biaudet: Sanktioita tarvitaan voimankäytön pysäyttämiseksi

- Me tuemme EU:n päätöstä taloudellisten vastatoimien toimeenpanosta, yhteisvoimin Iso-Britannian ja Yhdysvaltojen kanssa, Venäjää vastaan. Mikäli voimankäyttö yltyy, tulee pakotteita kiristää. Pakotteet on kohdennettava tarkasti siten, että niiden vaikutukset Putiniin ja hänen eliittiinsä ovat riittävän tehokkaita ja että ne koskevat esimerkiksi pankkisektoria ja energiateollisuutta. Vaikka pakotteiden taloudelliset vaikutukset tulevat olemaan tuntuvia varmasti myös meillä Suomessa, emme voi sallia sitä, että aggressiivisuus voittaisi vuoropuhelun ja yhteistyön.

Lue edellinen artikkeli

Tötterman asettuu ehdolle RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajaksi

Anna-Karin Tötterman ilmoittaa asettuvansa ehdolle RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajaksi. Hän on toiminut piirin varapuheenjohtajana vuodesta 2020 lähtien, sekä Turun RKP:n puheenjohtajana vuodesta 2019 lähtien. Tötterman on toiminut aktiivisena päätöksentekijänä vuodesta 2018 lähtien ja ansioitunut useassa RKP:n luottamustehtävässä. Hän on myös Folktingetin Varsinais-Suomen edustaja. Tötterman on samalla luonut verkostoja piirissä, muihin puolueisiin ja RKP:n valtakunnallisella tasolla ja hän on onnistuneesti luotsannut Turun RKP:tä useammassa vaalissa.

Lue seuraava artikkeli