Unohtakaa venevero ja keskittykää työllisyyteen

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson vaatii hallitusta peruuttamaan suunnitellun veneveron samalla kun hallituspuolueet nyt ovat yhtä mieltä siitä, että moottoripyörävero oli huono ajatus.

– Emme halua Perussuomalaisten keksimää veneveroa, joka iskisi kovimmin tavallisiin veneenomistajiin. Kauppalehden mukaan valtio saattaa menettää veron seurauksena jopa 85 miljoonaa euroa verotuloja, sen sijaan että se toisi verotuottoja. Näin siis jo ennen kuin vero on edes otettu käyttöön, Henriksson sanoo puoluevaltuuston kokouksessa Vantaalla.

– Sen sijaan, että hallitus käyttää kallista aikaa ja resursseja tällaisten turhien päähänpistojen valmisteluun, tulisi sen keskittyä löytämään oikeita ratkaisuja maan ongelmiin. Esimerkiksi miten saavutamme sen 72 % työllisyysasteen, jota hallitus on peräänkuuluttanut, mutta johon se vielä ei ole löytänyt ratkaisuja.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä esitteli kesällä kymmenen toteuttamiskelpoista vaihtoehtoa työllisyyden parantamiseksi. Ne vaihtoehdot ovat edelleen hallituksen käytettävissä, etenkin nyt kun ”helpot keinot” ovat pääministerin mukaan loppu.

– Työllisyys on ehdottomasti tärkein kysymys Suomen talouden saamiseksi jaloilleen. Silti toiseksi suurin hallituspuolue Perussuomalaiset haluaa keskittyä Suomen tekemiseen yksikieliseksi aloittamalla vapaaehtoisen ruotsin kielikokeilun. Kuinka monta uutta työpaikkaa se luo? Miten se parantaa kilpailukykyämme ja taloudellista tilannettamme?

SFP: Sätt människan i fokus

De beslut som påverkar invånarnas vardag fattas i kommunen.

Lue edellinen artikkeli

Eva Biaudet on RKP:n pormestariehdokas

RKP:n Helsingin piiri on yksimielisesti nimennyt kansanedustaja Eva Biaudet’n pormestariuehdokkaakseen tulevissa kuntavaaleissa. Biaudet sanoo olevansa vastavoima ahdasmieliselle ja epäinhimilliselle ilmapiirille.

Lue seuraava artikkeli