Uudenmaan RKP aloittaa aluevaalien ehdokasasettelun

Uudenmaan RKP:n piirihallitus kokoontui syksyn ensimmäiseen piirihallituskokoukseen tiistaina 20. elokuuta Kirkkonummella. Piirihallitus nimesi ensimmäiset ehdokkaansa tuleviin aluevaaleihin, jotka järjestetään 13. huhtikuuta 2025.

– Olen iloinen ja ylpeä ensimmäisestä ryhmästä nimetyistä ehdokkaistamme. Hyvinvointialueilla tarvitaan RKP:n politiikka, ja olen iloinen siitä, että meillä on taitavia ja osaavia RKP:läisiä, jotka haluavat työskennellä toimivan hoivan puolesta, piiripuheenjohtaja Karin Cederlöf sanoo. 

Piirihallituksen tavoitteena on osallistua vaaleihin täysillä ehdokaslistoilla sekä Itä- että Länsi-Uudellamaalla: 98 ehdokkaalla Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella ja 73 ehdokkaalla Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella.

– Viime aikoina olemme nähneet konkreettisesti eri äänestyksissä hyvinvointialueilla ja HUSissa, kuinka tärkeä rooli edustajien määrällä on eri toimielimissä. Tavoitteenani Uudenmaan piiripuheenjohtajana on edetä siten, että RKP:n näkökulmia ei voida sivuuttaa hyvinvointialueiden päätöksenteossa myöskään tulevalla valtuustokaudella, Cederlöf kommentoi. 

Uudenmaan RKP nimesi seuraavat ehdokkaat:

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Anna Aintila (Kirkkonummi)

Tom Backman (Inkoo)

Peter Braskén (Raasepori)

Hanne-Grete Christensen (Espoo)

Ida Flemmich (Siuntio)

Charlotta Jakobsson (Espoo)

Susanne Kollin (Hanko)

Peetu Luiro (Espoo)

Anna Sofia Nevanlinna (Espoo)

Peter Rolin (Espoo)

Markus Söderman (Espoo)

 

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue

Stefan Andersin (Porvoo)

Pia Baumgartner (Loviisa)

Bernhard Edgren (Porvoo)

Annette Forsblom (Porvoo)

Hans-Peter Lindgren (Sipoo)

Niklas Montonen (Porvoo)

Tove Munkberg (Porvoo)

Jacqueline Utujije-Habiyakare (Porvoo)

RKP:n eduskuntaryhmän toimenpiteet kasvun vauhdittamiseksi

Ruotsalainen eduskuntaryhmä on kesäkokouksessaan koonnut kasvutoimet neljään keskeiseen kokonaisuuteen, jotka ovat ratkaisevia kasvun vauhdittamiseksi: investoinnit, ulkomainen työvoima, yritysten kasvumahdollisuudet ja vahva inhimillinen pääoma.

Lue edellinen artikkeli

Wickström: Lohjan synnytysosaston sulkemisen kiirehtiminen on väärin

Kansanedustaja Henrik Wickström (RKP) arvostelee HUS:n suunnitelmia nopeuttaa Lohjan synnytysosaston sulkemista. HUS ilmoitti tänään, että se valmistelee synnytysosaston siirtämistä pois Lohjan sairaalasta vuoden loppuun mennessä.

Lue seuraava artikkeli