Uusi budjettisopimus saa RKP:ltä lämpimän vastaanoton

Valtuustoryhmät ja kaupunginhallitus sopivat maanantaina tehdyistä lisäyksistä, joilla tuetaan muun muassa lastensuojelua, kodinhoitoa, liikuntaa, sekä ruotsinkielisten maahanmuuttajien integraatiolle.

RKP vastaanottaa lämpimästi Helsingin budjettisopimuksen vuodelle 2019. Valtuustoryhmät ja kaupunginhallitus sopivat maanantaina tehdyistä lisäyksistä, joilla tuetaan muun muassa lastensuojelua, kodinhoitoa, liikuntaa, sekä ruotsinkielisten maahanmuuttajien integraatiota.

Kokonaissummasta 22 miljoonaa, suurin osa, 13 miljoonaa käytetään sosiaali- ja terveyspalveluihin, toteaa RKP:n kaupungingvaltuuston ryhmän puheenjohtaja Björn Månsson. Tämä on tärkeä prioriteetti, varsinkin koska tämä merkitsee lisäpanostuksia lastensuojeluun sekä kodinhoitoon.

Månsson iloitsee neuvottelujen tuloksista, ja että yhteisymmärryksessä olivat ainakin viisi suurinta kuntapuolueen ryhmää. Tällä taataan hyvä helsinkiläinen yhteishenki tulevaisuudessa.

RKP on jo kauan puhunut ruotsinkielisen maahanmuuton integraation tärkeydestä, ja nyt menemme sanoista teoiksi, sanoo RKP:n kaupunginvaltuuston jäsen Marcus Rantala. Kaupunginkansliaan tulee uusi virka, jonka tarkoitus on toteuttaa kyseisiä palveluja.

Kasvatus- ja koulutussektori saavat myös lisätukea. Tuella mahdollistetaan ensimmäiset toimenpiteet Helsingin kaupungin päätöksestä tarjota toisen asteen oppilaille maksuttomat oppimateriaalit, sanoo Rantala. Tämän lisäksi lastentarhanopettajien palkkoja korotetaan, mikä on erittäin tärkeä tavoite RKP:lle.

Kulttuuri- ja vapaa-ajan sektoriin kohdistuvat leikkaukset jäävät pois lisärahoituksen myötä, huomauttaa Silja Borgarsdóttir Sandelin, RKP-ryhmän varapuheenjohtaja sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan jäsen.

Tämän lisäksi voimme odottaa lisäpanostuksia kulttuuri- ja urheilujärjestöjen toimintaan, sekä urheilukenttien rakentamiseen, muun muassa Lauttasaaren on suunnitelmissa rakentaa tekojääkenttä. Kaupunkiympäristösektorin panostus leikkipuistoihin sekä katujen ylläpitoon ovat erityisen tervetulleita, Borgarsdóttir Sandelin sanoo.

Anna-Maja Henriksson: Porvoon ja Raaseporin sairaaloiden pitää antaa kehittyä, ei ajaa alas

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson on erittäin huolestunut sairaalatoiminnan keskittämisestä Uudellamaalla.

Lue edellinen artikkeli

SFP i Egentliga Finland nominerade de första riksdagsvalskandidaterna

På onsdagens extra kretsmöte nominerade SFP i Egentliga Finland åtta kandidater inför riksdagsvalet 2019.

Lue seuraava artikkeli