Vastuu omistajaohjauksesta pois pääministeriltä

Hallitusneuvotteluiden jälkeen pääministeri Juha Sipilä otti poikkeuksellisesti omalle vastuulleen valtion omistajaohjauksen. Kuten julkisuudesta on käynyt ilmi, ei valinta ole jääviys- ja ajankäytöllisistä syistä ollut optimaalinen.

– Jotta viimeaikaisen kaltaisia epäselvyyksiä voitaisiin jatkossa välttää, olisi omistajaohjauskysymykset ensi sijassa siirrettävä esimerkiksi elinkeinoministeri Lintilän vastuulle, sanoo kansanedustaja ja Rkp:n varapuheenjohtaja Anders Adlercreutz.

Pääministeri Sipilän hallituksen kahden ensimmäisen toimintavuoden aikana lainvalmistelussa on ilmennyt kiireestä johtuvia puutteita. Tämän myöntää itse pääministerikin. Adlercreutz toteaa ongelman olevan monisyinen mutta pitää ministerien vähäistä määrää osasyyllisenä ongelmaan.

– Nyt ennen eduskunnan vuoden 2017 istuntokauden alkua olisi hyvä hetki myöntää, että Juha Sipilän vaalilupaus ministereiden määrän vähentämisestä oli harkitsematon. Hallituskautta on jäljellä kaksi vuotta ja esimerkiksi ministereiden Lindström ja Tiilikainen työsarkaa olisi syytä keventää lisäämällä hallituksen ministereiden määrää. Jos Sipilä suhtautuu kritiikkiin vakavasti ja ottaa tosissaan esimerkiksi oikeuskansleri Jonkan esittämät huolet, hän ryhtyy myös vaadittaviin korjaustoimiin.

Wallin: Vene- ja moottoripyörävero lisää työttömyyttä

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallin pitää hallituksen esitystä veneiden ja moottoripyörien täsmäverosta Suomelle haitallisena.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz peräänkuuluttaa vakavasti otettavaa liikenneuudistusta

Liikenneministeri Anne Berner esitteli eilen torstaina ehdotuksen liikenneuudistuksesta, jonka mukaan muun muassa auto- ja polttoainevero pienenisi huomattavasti tai häviäisi kokonaan.

Lue seuraava artikkeli