Vörlund-Wallenius on Turun RKP:n pormestariehdokas ja Töttermanin puheenjohtajuus jatkuu

Turun RKP piti syyskokouksensa 12. marraskuuta. Anna-Karin Tötterman valittiin yksimielisesti jatkamaan Turun RKP:n puheenjohtajana vuonna 2021. Syyskokouksessa valittiin myös uusi hallitus vuodelle 2021. Varsinaisiksi jäseniksi valittiin: Sonja Rosenqvist, Camilla Sandell, Markus Blomquist, Johan Nyman, Gustaf Selén, Mats Nyman ja Johan Werkelin.

Syyskokous nimesi 11 uutta kuntavaaliehdokasta. Nämä ovat: Ulla Achrén, Rasmus Anttila, Veera Granroth, Theo Kallström, Ville Käldström, Axel Rantanen, Thomas Sandberg, Minna Sahlgren, Björn Taxell, Marianna Välke-Öztürk ja Terhi Vörlund-Wallenius. Turun RKP:lla on nyt yhteensä 35 kuntavaaliehdokasta.

Syyskokous valitsi Terhi Vörlund-Walleniuksen Turun RKP:n pormestariehdokkaaksi. Vörlund-Wallenius tuli valituksi hyvin tasaisessa äänestyksessä Ulla Achrénin kanssa.

– Meillä on hyvin tärkeät kuntavaalit edessämme. Turun RKP:n tavoite on varmistaa neljä valtuustopaikkaa ja tähdätä yhteen varapormestaripaikkaan. Turun RKP:n puheenjohtajana haluan jatkoissakin tehdä töitä ruotsin- ja kaksikielisten turkulaisten asioiden eteen. Kyseessä voi olla kokonaisvaltaisista kysymyksistä, kuten teknologia- ja innovaatiokeskeisestä ilmastopolitiikasta ja yritysystävällisestä politiikasta. Myös jokapäiväiset kysymykset kuten terveelliset ja asianmukaiset toimitilat kouluille ja päiväkodeille ovat tärkeä aihe, sanoo puheenjohtaja Tötterman.

– Haluan kiittää Turun RKP:ta luottamuksesta ja otan ilolla vastaan tehtävän, jossa yhteistyössä hallituksen, kaikkien ehdokkaidemme ja kampanjaryhmäni kanssa voimme saavuttaa hyvän vaalituloksen. Vaaleihin käyminen on joukkuepeliä ja tarvitsen kaikkien puolueemme jäsenten tuen, jotta voimme saavuttaa hyvän tuloksen. Haluan tehdä töitä kukoistavan Turun kaupungin puolesta, jossa palvelut toimivat, kaikki ovat tasa-arvoisia ja talous laitetaan kuntoon. Jotta kaupungin satoja vuosia vanha historiallinen asema Suomen parhaimpana kaupunkina säilyisi. Turku tarvitsee elävän kulttuurielämän, toimivan kaksikielisyyden ja asukkaita, jotka viihtyvät kaupungissaan, sanoo Vörlund-Wallenius, Turun RKP:n pormestariehdokas.

Borgarsdóttir Sandelin: Pitkäaikainen ja kestävä asumispolitiikka

Helsingin kaupunginvaltuusto on eilen hyväksynyt asumisen ja siihen liittyvän maankäytön ohjelman (AM-ohjelma). Valtuuston jäsen Silja Borgarsdóttir Sandelin, joka piti RKP:n ryhmäpuheenvuoron, on tyytyväinen ohjelmaan.

Lue edellinen artikkeli

Tästä voit seurata RKP puoluevaltuuston kokousta 14.11.

Här kan du följa med den allmänpolitiska debatten på SFP:s partifullmäktigemöte 14.11

Lue seuraava artikkeli