Wickström: Antakaa lääkäreiden olla lääkäreitä eikä byrokraatteja.

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström on sitä mieltä, että lääkäreiden hallinnollista työtä on vähennettävä. Hänen mukaansa monet terveyskeskuslääkärit myöntävät, että heillä on vähemmän aikaa hoitaa asiakkaita kuin ennen. Syynä ovat lähinnä hallinnollinen työ ja vaikeat potilastietojärjestelmät, jotka kuormittavat henkilökuntaa.

– Meidän on annettava lääkäreiden ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten käyttää aikansa potilaiden hoitamiseen, ei paperitöiden pyörittämiseen tai toivottomien tietokonejärjestelmien kanssa kamppailuun.

On hyvä, että hallitus tarkastelee nyt uudelleen terveydenhuollon työnjakoa ja hallinnollista prosessia. Tämän pitäisi kuitenkin tapahtua nopeasti, ja toivon, että näemme ensimmäiset muutokset jo tänä vuonna, Wickström sanoo. 

Wickström huomauttaa, että terveydenhuollon hallintohenkilöstön määrän vähentäminen näkyy nyt nykyisen henkilöstön taakkana. 

– Kaikki hyvinvointialueet toivovat, että vähennämme hallinnollista taakkaa, mutta myös tarkistamme, kuka tekee mitä terveydenhuollossa. Meillä ei voi olla järjestelmä, jossa vain lääkäri voi antaa lausuntoja terveydenhuollossa. Meidän on hyödynnettävä koko terveydenhuollon henkilöstöä ja tarkasteltava uudelleen, kuka tekee mitäkin, Wickström sanoo. 

Ministeri Bergqvist haluaa nähdä lisää naisesikuvia urheilussa ja terveellisempiä ihanteita sosiaalisessa mediassa

Urheilu- ja nuorisoministeri, Ruotsin kansanpuolueen (SFP) varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist osallistui lauantaina Turussa pidettyyn RKP naisjärjestön vuosikokoukseen. Bergqvist korosti puheessaan saavutettua edistystä tasa-arvon parantamisessa urheilussa, mutta korosti myös tarvetta jatkaa työtä.

Lue edellinen artikkeli

Oscar Byman lähtee EU-vaaleihin – ”Asetun ehdolle puolustaakseni rauhaa Euroopassa”

Kauppatieteiden maisteri Oscar Byman on ehdolla kevään EU-vaaleissa Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) listalta. Byman toimii liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvistin erityisavustajana. Hän sai kolmanneksi eniten ääniä RKP:n ehdokkaista Varsinais-Suomessa eduskuntavaaleissa. Byman sanoo, että Venäjän julma hyökkäyssota Ukrainassa on tärkein syy sille, että hän asettuu ehdolle vaaleissa.

Lue seuraava artikkeli